Пройти тест онлайн

Третій предмет для ДПА 9 класів обирає педрада

Третий предмет для ДПА-2019 9 классов выбирает педсовет
7.02.2019

Батьки школярів неодноразово зверталися до МОН із проханням надати можливість дітям і батькам визначати третій предмет державної підсумкової атестації (ДПА), і в МОН пішли їм назустріч. Згідно з новим наказом, визначати третій предмет для складання буде все ж таки педрада, але водночас вона має спиратися на думку дітей, батьків та профільність класу.

Як відомо, ДПА для 9 класів буде проходити не у формі ЗНО, а у формі трьох контрольних робіт. Дві з них заздалегідь відомі та однакові для всіх українських шкіл: українська мова та математика. А ось третю кожний навчальний заклад має обирати самостійно.

Серед доступних на вибір дисциплін – іноземні мови (англійська, французька, німецька або іспанська), всесвітня історія, історія України, зарубіжна література, географія, біологія, інформатика, фізика, хімія, українська література та правознавство. А для шкіл із вивченням мови національної меншини ця мова також може стати предметом для ДПА.

МОН закликає до діалогу педради з батьками та дітьми, у результаті якого й буде прийматися рішення щодо обрання дисципліни для ДПА-2019.

Як і хто складатиме ДПА у 2021 році, уже за затвердженим наказом.

Готуйтеся до будь-яких іспитів з англійської з нами!