Пройти тест онлайн

1000 книг безоплатно: в Україні презентували онлайн-бібліотеку англомовної літератури

1000 книг безоплатно: в Україні презентували онлайн-бібліотеку англомовної літератури
28.05.2024

📚 В Україні запустили новий проєкт FutuLib, який містить тисячі безплатних англомовних книг різних жанрів. Література доступна в електронному форматі та розділена за рівнем володіння мови. Більше про нову ініціативу розповідаємо далі.

Що таке FutuLib?

FutuLib — це електронна бібліотека англомовної літератури. Проєкт створений, щоб покращити рівень англійської мови дорослих і дітей завдяки читанню книг різних жанрів.

Онлайн-бібліотеку розробили на базі книжкового застосунку Librarius в межах мовної програми Future Perfect з популяризації англійської мови в Україні.

В уряді переконані, що англійська відкриває нові можливості, адже вона є мовою міжнародної комунікації.

Опитування про володіння іноземними мовами показало, що українці найкраще опанували навички читання. Тому Future Perfect пропонує зручні та доступні інструменти для покращення англійської саме через сильну сторону — читання в оригіналі.

Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації з питань європейської інтеграції

Які плюси онлайн-бібліотеки?

Тепер українці мають доступ до 1000 книг англійською мовою безоплатно. Книги поділені за жанрами та рівнем володіння англійської, що суттєво спрощує підбір потрібної літератури.

Усі книги доступні у застосунку Librarius — там їх можна завантажити та читати навіть під час блекауту.

Серед інших переваг електронної бібліотеки FutuLib:

  • доступ до світових бестселерів в оригіналі,
  • зручний мобільний застосунок,
  • 14 жанрів,
  • поєднання любові до читання з покращенням рівня англійської.

До слова, у Librarius ви можете знайти літературу англійською мовою про загадки та розслідування, філософські ідеї, життя відомих людей та багато іншого. Крім того, також доступна поезія в оригіналі.

Найкращі англомовні книги для розширення словникового запасу

Дізнатись!

Раніше ми розповідали про програму з популяризації англійської мови Future Perfect. Її презентували ще восени минулого року. Як працює проєкт та які можливості отримали українці після його запуску дізнаєтесь за посиланням.