Пройти тест онлайн

Future Perfect: уряд презентував програму з популяризації англійської мови

Future Perfect: уряд презентував програму з популяризації англійської мови
2.11.2023

За ініціативи Володимира Зеленського, для українців розробили програму Future Perfect. Вона націлена на те, аби популяризувати мову міжнародного спілкування в українському суспільстві.

Крім того, англійська мова в Україні сприятиме підвищенню конкурентоспроможності бізнесів, освіти та технологій, а також — вступу до ЄС!

Як функціонуватиме проєкт?

Головний принцип, що закладений в основу програми — lifelong learning. освіта протягом усього життя

Як запевняють ініціатори, цей проєкт розроблений таким чином, щоб він був доступний для всіх, незалежно від фінансового статусу чи місця проживання. Цікаво, що впровадження англійської мови планується у різних галузях діяльності.

Функціонування англійської як мови міжнародного спілкування в Україні має бути врегульоване на державному рівні. Тому ми розробили відповідний проєкт закону, який розширить сферу застосування англійської мови та створить умови для її опанування.

в. о. міністра культури Ростислав Карандєєв

Слід додати, що відповідальність за роботу Future Perfect взяли на себе Мініцифри, МОН та МКІП.

Основні завдання, які має виконати програма:

  • збільшення конкурентоспроможності України, її привабливості для інвестицій та туризму,
  • поширення використання англійської мови у різних галузях громадської діяльності,
  • створення сприятливих умов для навчання та володіння англійською мовою.

Переваги та недоліки наших курсів

Детальний розбір курсів «Лексика та граматика» та «Інтенсивна англійська»

Читати

На яких платформах проводитимуть навчання?

Програма базується на законопроєкті, що передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності. Крім того, всі охочі матимуть доступ до спеціальних продуктів і послуг, що сприяють навчанню мови у зручних і доступних форматах.

Перші платформи, на яких функціонуватиме програма уряду — Empower та Promova.

Частиною програми Future Perfect можуть стати підприємства, організації та ініціативи, які сприяють процесу вивчення англійської мови українцями.

Долучитися до програми зі своїм проєктом можна, надіславши власні безоплатні для вивчення інструменти для розгляду на електронну пошту: osvita@thedigital.gov.ua.

Різниця між all, each, every

Дізнатись

Трохи статистики

Станом на 2023 рік лише 1,1% українців вільно володіють англійською мовою. Водночас близько половини українців взагалі не розуміє мову міжнародного спілкування.

Результати дослідження свідчать про те, що українці з вищою освітою мають значно кращий рівень знань англійської мови. З них 2,5% користуються іноземною без проблем, а 13% можуть читати, писати й говорити.

Водночас експерти помітили тенденцію: чим молодші респонденти, тим краще вони знають англійську мову. При цьому частка тих, хто вільно розмовляє мовою міжнародного спілкування, поступово зростає.