Пройти тест онлайн

Як вчити англійську швидше й ефективніше

6.07.2016

Якщо ви поставили собі за мету покращили власні знання англійської, для кар’єрних перспектив або особистого росту – не настільки важливо. Перше, що слід зробити – це знайти гарні курси англійської. Ну а якщо ви звикли викладатися на всі 100% і готові старатися навіть поза курсами, пропонуємо кілька порад, що дозволяють підвищити ефективність процесу навчання.

  1. Поставте собі мету

Якщо ви вирішили вчити англійську – чудово, але на одному лише натхненні складно далеко уїхати. Кули надійніше точно окреслити для себе мету навчання і згадувати про неї, коли відчуваєте, що втомилися або стоїте на місці. Це – чудова мотивація, якої вистачить надовго.

  1. Знайдіть союзників

Це може бути рідна людина або товариш. Чудово, якщо ця людина зможе піти навчатися з вами і якщо ваші цілі співпадають, у такому випадку можна використовувати зручну можливість щоденної практики. Але добре – навіть якщо вашим прогресом просто цікавляться та підтримують.

  1. При цьому не бійтеся бути одними

Пам’ятаючи про свою мету, не складайте руки, навіть якщо союзників не знайшлося. У такому випадку спробуйте вигадувати розповіді та діалоги англійською «у голові», уявляйте себе учасником телешоу, фантазуйте – і використовуйте англійську у цих фантазіях.

  1. Зробіть навчання максимально прикладним

Дуже складно вчити «голу теорію»: ті теми, які ви навряд чи будете використовувати у найближчому майбутньому. У своєму навчанні особливий акцент зробіть на ті теми та питання, які для вас актуальні. Наприклад, якщо ви зібралися у поїздку, вивчіть тему подорожей, готелів, навчіться питати дорогу, а якщо вам належить мати ділову розмову, звертайте увагу на бізнес-терміни та формальності, характерні для ділового середовища.

  1. Веселіться

Ігри та веселощі – кращий спосіб зробити процес навчання легким та приємним.

  1. Відкиньте страх помилок

Деякі люди бояться робити помилки, вважаючи, що вони – це завжди погано. Але це не так, у процесі навчання шкідливий скоріше страх зробити помилку: він сковує, лишає настільки необхідної практики, гальмує розвиток. Так, ви можете виявитися неправими, але помилки допомагають краще засвоювати тонкощі мови, і краще їх робити у процесі навчання, аніж на іспитах.

  1. Намагайтеся потрапити до англомовного середовища

Складно переоцінити вплив середовища на навчання мові. Якщо у вас є така можливість, обов’язково обирайте поїздку, відпустку або командировку, де ви зможете побути у середовищі носіїв. Але навіть якщо такої можливості немає, намагайтесь собі її влаштувати: домовтеся з друзями спілкуватися англійською, дивіться фільми в оригіналі, читайте англійською, читайте про культуру англомовних країн, побільше слухайте англійську розмовну мову – навіть її прослуховування допомагає освоїтися з правильним звуконаслідуванням та імітувати його. Ну а спостереження за мімікою людини, що говорить англійською, ще більше стимулює правильну вимову.