Пройти тест онлайн

Учням та вчителям допоможуть із гаджетами: в Україні запустили «Коаліцію девайсів»

Учням та вчителям допоможуть із ґаджетами: в Україні запустили «Коаліцію девайсів»
25.01.2024

Дистанційне навчання в українських школах стало вимогою: спочатку через пандемію COVID-19, а згодом і через початок широкомасштабної агресії рф проти України.

Для того, щоб продовжити навчальний процес, дітей почали вчити онлайн. Однак цей формат недоступний для учнів та вчителів, в навчальних закладах яких бракує компʼютерів, планшетів та телефонів.

В Україні вирішили розвʼязати цю проблему та зробити освітній процес доступним для всіх — для цього запустили «Коаліцію девайсів». Що це та як ініціатива допоможе освітній сфері — розбираємось далі

Допомога для регіонів, де більшість уроків дистанційні

Новий проєкт для вчителів та учнів спільно запустили Міністерство цифрової трансформації, Міністерство освіти і науки та Фундація Олени Зеленської.

Є дані, що на другий рік повномасштабної війни з російською федерацією майже 2 мільйони українських дітей навчаються дистанційно. Тому для тих, хто має технічні проблеми з навчанням, передаватимуть ноутбуки та планшети.

Безпека дітей — наш основний пріоритет. Однак, окрім неї, ми прагнемо дати їм майбутнє. Можливості й перспективу. Тож хочемо зробити те, що досі, певно, ніхто не робив у світі: забезпечити дистанційну освіту дітям цілої країни попри війну.

Олена Зеленська, Перша леді України

За 2024 рік в рамках «Коаліції девайсів» планують:

  • передати гаджети для навчання майже 100 тисячам дітей;
  • а також гаджети для проведення уроків мінімум 30 тисячам учителів.

До цієї мети вже наблизились на конференції, присвяченій освітній сфері, Bett UK 2024 в Лондоні. Після презентації проєкту 50 тисяч девайсів пообіцяли надати такі організації:

  • Дитячий фонд ООН; ЮНІСЕФ
  • Education Cannot Wait;
  • Міністерство економіки та інновацій Литви;
  • Японське агентство міжнародного співробітництва. JICA

Ще 50 тисяч ноутбуків та планшетів станом на січень 2024-го вже знайшла та передала фундація Першої леді.

Відтак, проблеми, які виникли в освіті через повномасштабну війну, поступово намагаються розвʼязати за допомогою урядових та неурядових проєктів. Зокрема, раніше ми писали про те, що незабаром українцям представлять план розвитку освіти в Україні.

Крім того, Мінцифри покаже перші напрацювання застосунку для учнів та вчителів «Мрія». Детальніше про це читайте в нашій новині. А також підписуйтесь на наші соцмережі, аби не пропускати більше корисної інформації.