Пройти тест онлайн

Уряд презентує новий застосунок для навчання «Мрія» вже у січні

Правительство представит новое приложение для обучения «Мрія» уже в январе
18.12.2023

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що вже у січні 2024 року суспільство дізнається план з розвитку освіти в Україні.

Крім того, міністерство презентує перші результати розробки застосунку для школярів та вчителів «Мрія».

Детальніше про плани Мінцифри

Як відомо, у відомстві наразі розробляють національну стратегію інновацій, а також набір заходів для трансформації системи освіти. Обидві ініціативи функціонуватимуть паралельно.

Освіта — це перший глобальний напрям, який матиме довгостроковий вплив на розвиток держави. Без розвитку науки неможливі інновації та розвиток новітніх технологій.

Михайло Федоров

Так-от, уже в січні українському суспільству представлять план із розвитку освіти в країні. Зокрема, публіці презентують мету, проєкт та готові напрацювання першого цифрового освітнього продукту «Мрія».

Наразі в Україні активно трансформуються освіта та наука. Цьому процесу передує ряд цифрових рішень, а саме:

  • створення безпечного електронного освітнього середовища,
  • вдосконалення цифрової інфраструктури,
  • підвищення рівня діджитал-компетентності викладачів і студентів.

Усі форми дієслова to send: правила та приклади

Читати

Як долучитися до освітянської спільноти?

До моменту запуску застосунку «Мрія» кожен охочий може поділитися побажаннями щодо роботи проєкту.

Власне, пройти опитування, надіслати власне бачення майбутнього функціоналу та взяти участь у пілотному запуску «Мрії» можна за посиланням.

Нагадаємо, що у день знань президент Володимир Зеленський презентував освітній застосунок для школярів та вчителів під назвою «Мрія». За його словами, він сприятиме трансформації української освіти.

А головна ідея додатка — забезпечити доступ до знань кожному українцю та допомогти мільйонам дітей і дорослих стати тими, ким вони справді хочуть.

У застосунку можна буде переглянути освітній контент, на кшталт відео, курсів та інформації про освітні програми, олімпіади та гуртки. Він наголошуватиме на конкретних активностях та можливостях, а також буде орієнтований на покращення навчальних процесів.

Власне, фахівці нашого центру також доєдналися до процесу цифровізації освіти та розробили онлайн-курс для «Дія.Освіта». Освітній серіал «Організація ефективного онлайн-навчання» від наших викладачів допоможе навчитись працювати у форматі онлайн із найкращими інструментами.