Пройти тест онлайн

Зеленський презентував освітній застосунок «Мрія»

Зеленський презентував освітній застосунок «Мрія»
1.09.2023

У перший день нового навчального року президент України Володимир Зеленський презентував новий освітній цифровий проєкт «Мрія». Його створили для школярів, їхніх батьків та учителів, аби покращити процеси та результати навчання.

До кінця 2023 року триватиме ознайомчий процес із застосунком, який проводитимуть міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і міністр освіти Оксен Лісовий. А от основні переваги та можливості «Мрії» президент розповів на презентації 1 вересня.

Що таке застосунок «Мрія»?

Основна ідея проєкту — допомагати дітям реалізовуватися відповідно до вмінь і талантів, розуміти бажання і шукати правильний напрямок для розвитку.

Це втілюватиметься завдяки тому, що застосунок матиме освітній контент, зокрема відео, курси, інформацію про освітні програми, олімпіади та гуртки, звертатиме увагу на певні активності та можливості й орієнтуватиме у навчальних процесах.

Застосунок рекомендуватиме те, що необхідно конкретній дитині, базуючись на її освітньому шляху, на її талантах, на тому, що можна окреслити як мрію вже зараз.

Неважливо, який вік. Неважливо, яка географія. Головне, щоб дитині вдавалося.

Володимир Зеленський

Що доступно в «Мрії»?

Отже, для учнів, батьків та педагогів доступний такий функціонал:

  • портфоліо дитини з її досягненнями та планами;
  • графік занять і позашкільних активностей дитини;
  • персональний ID дитини — аналогія документів у «Дії»;
  • освітній контент для дітей і батьків;
  • зворотний звʼязок від вчителів;
  • навчальні курси та програми для підготовки до уроків для вчителів.

Так, освітній застосунок «Мрія» покликаний встановити тісніший звʼязок між учнями, їхніми батьками та вчителями, які навчають дітей, оптимізувати процес зворотного звʼязку та загалом спрямувати українських школярів у їхньому розвитку.

Деталі проєкту розкриватимуть поступово до кінця поточного року, а поки його тестуватимуть на певних школах. Уже з 2024 року «Мрію» запроваджуватимуть в інших навчальних закладах України.

Так, повномасштабна війна в Україні створила виклики освітній системі, для яких держава знаходить новітні рішення. А от як з впливом війни справляються самі школярі? Дізнайтеся поради психолога про те, як підготувати дитину до нового навчального року.

Фото: Офіс Президента.