Пройти тест онлайн

Кому зі школярів не потрібно складати ДПА з англійської у 2022?

dpa 2022 po angl
22.02.2022

Щорічно учні проходять державну атестацію і підтверджують свій ступінь базової середньої освіти та повної загальної середньої освіти. МОН оприлюднила нові методичні рекомендації, які надають школярам змогу отримати 12 балів з ДПА з англійської спираючись на міжнародні сертифікати.

Для учнів 9 класів оцінювання проходитиме у форматі письмової роботи, яка поділяється на три частини (аудіювання, читання та застосування мови). Для випускників навчальних закладів оцінювання відбуватиметься у форматі ЗНО. Але є сприятливі обставини, тобто можливість вибору.

Учням 9-х класів надається можливість одержати 12 балів автоматично, якщо минулого або поточного року вони одержали сертифікат міжнародного зразка, котрий підтверджує рівень мови А2 і вище для загальноосвітніх шкіл, та B1 і вище для класів з поглибленим вивченням іноземних мов.

Учні 11-х класів, які в минулому чи то поточному році отримали сертифікат міжнародного зразка, також мають шанс не складати ДПА з англійської. Підтвердженням здобуття необхідного рівня знать вважається: B1 і вище для загальноосвітніх закладів, й B2 і вище — для класів з поглибленим вивченням іноземних мов.  

Відповідно до отриманих сертифікатів, учню зараховується 12 балів, як атестація.

Своєю чергою слід брати до уваги своєчасність реєстрації проходження атестації. Учням, які до 09 березня 2022 року не повідомили, що хочуть зарахувати результати міжнародного іспиту як ДПА, отримають оцінку згідно з результатами ЗНО.