Пройти тест онлайн

ЄВІ з іноземних мов зробили обов’язковим для всіх

ЗНО по английскому на магистратуру будут сдавать все
19.10.2020

З тих пір, як ввели поняття єдиного вступного іспиту (ЄВІ) на магістратуру, кількість спеціальностей, для яких він обов’язковий, щороку збільшувалася. Але для 2021 року такого переліку вже немає, оскільки, згідно з новими умовами прийому, його складатимуть абсолютно всі, хто вступатиме на магістратуру в Україні.

Окрім того, нові умови пропонують вишам самим визначити вагове значення фахового вступного іспиту (ЄФВВ). Але вага ЄВІ, який ще часто називають «ЗНО на магістратуру», має складати щонайменше 25%. Втім, абітурієнти зможуть під час вступу надавати не лише результати ЄВІ за 2021 рік, але й за 2020 також. А от результати єдиного фахового іспиту прийматимуться лише за 2021 рік.

ЄВІ з іноземної мови передбачає складання іспиту з англійської, німецької, французької чи іспанської мов, але більшість кандидатів обирає, звісно ж, англійську. Майбутнім магістрам необхідно підтвердити власні знання на рівні В2 або вище. Здебільшого вважається, що ЄВІ набагато простіший, ніж ЗНО з англійської для вступників на бакалавра, оскільки не передбачає завдань на слухання, говоріння та відкрите письмо. Ми вже писали докладніше про цей тест і пропонували пройти його минулорічні варіанти.

Якщо ж ви розумієте, що ваших знань катастрофічно не вистачає, то курси англійської для дорослих допомагають суттєво просунутися у вивченні мови, водночас легко вписуючись у студентське життя. Тим паче, що ці знання сильно допомагають і після навчання, коли приходить час для кар’єри.