Пройти тест онлайн

Під час вступу на магістратуру іспит з іноземної мови стане обов’язковим

При поступлении на магистратуру экзамен по иностранному языку будет обязательным
17.11.2019

ВР України прийняла за основу проект закону, що вносить зміни до процесів, які стосуються вищої освіти. За це проголосувало 311 депутатів.

Проект передбачає цілу низку суттєвих змін у процесі вступу до вишів та отримання вищої освіти. Зокрема, він передбачає, що Єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови буде обов’язковим для всіх під час вступу на основі ступеню бакалавра на магістратуру. Нині його складають лише вступники на магістратуру певних спеціальностей.

До речі, вступники на молодшого спеціаліста та бакалавра писатимуть мотиваційний лист, який складатиме від 0 до 1% конкурсного балу. Проте максимально можлива вага творчих та фізичних конкурсів збільшиться до 60% від конкурсного балу (раніше було 50%).

Ті, хто вступає на медичні, педагогічні та художні спеціальності та підписує контракт на відпрацювання щонайменше 3 роки в селах та селищах міського типу, отримують право першочергового зарахування на бюджет.

Окрім вищезазначеного, для вступу випускників шкіл і технікумів із дипломами молодших спеціалістів на бакалавріат буде застосовуватися ЗНО. Нагадаємо, що складання ЗНО з англійської мови у 2020 році намічене на 2 червня, і нині – саме час почати посилено готуватися до цього відповідального іспиту. У тих, хто не встиг вчасно, є можливість потрапити до наших груп із підготовки до ЗНО – вартість пропущеного часу вираховується.