Пройти тест онлайн

Meta на захисті підлітків: нові правила Instagram для безпеки та гармонії онлайн

Meta на защите подростков_ новые правила Instagram для безопасности и гармонии онлайн
19.09.2024

Instagram не стоїть осторонь викликів сучасності та робить ще один важливий крок у напрямку захисту наймолодших користувачів.

Компанія Meta, прагнучи створити безпечніше цифрове середовище, анонсувала впровадження нових інструментів безпеки та батьківського контролю для користувачів до 18 років.

Приватність під контролем: кому дозволено взаємодіяти?

Зміни торкнуться як нових, так і вже наявних підліткових акаунтів.

Для користувачів до 18 років запроваджуються обмеження, які автоматично переведуть їхні профілі у приватний режим.

Тепер підлітки зможуть отримувати повідомлення й позначки у дописах тільки від тих людей, на кого вони самі підписані або вже взаємодіяли.

Більше жодних незнайомих акаунтів у приватних повідомленнях або під дописами — лише реальне спілкування з друзями та близькими.

Meta працює над тим, щоб підлітки не просто уникали небажаного контенту, але й фокусувалися на корисних аспектах соціальних мереж.

Через суворі фільтри Instagram автоматично блокуватиме образливі слова та небажані запити.

Однак на цьому компанія не зупиняється: платформа допомагатиме молоді розвивати інтереси, спілкуватися з друзями та насолоджуватися якісним, позитивним контентом.

Батьки отримають більше інструментів для контролю, зокрема можливість встановлювати часові межі для використання соцмережі, блокувати додаток в нічний час, а також слідкувати за тим, з ким їхні діти спілкуються, не порушуючи приватності.

З новою функцією «сну» Instagram бере на себе відповідальність за здоровий баланс між онлайновим життям і реальністю.

Сповіщення вимикатимуться в нічний час, допомагаючи підліткам не захоплюватися стрічкою під ковдрою.

Кожен користувач отримуватиме нагадування після певного часу використання додатка: «Гей, вже час зробити перерву, відпочинь або завершуй день!».

Ці оновлення підліткових акаунтів Instagram пропонують збалансований підхід, який дає батькам можливість здійснювати необхідний нагляд, водночас поважаючи право підлітків на приватність.

Lucy Thomas OAM, CEO & Co-Founder, Project Rockit

Instagram вже розпочав впровадження цих нових інструментів безпеки у США, Великій Британії, Канаді та Австралії.

А у 2025 році компанія планує розширити ці зміни на інші країни.

Це частина амбітної стратегії Meta — створити відповідальне цифрове середовище для підлітків по всьому світу, де онлайн-безпека є пріоритетом!