Пройти тест онлайн

МОН випробовує інтегровані курси

DSCF3713МОН опробует интегрированные курсы
12.09.2018

Однією з важливих частин реформи української освіти МОН вважає впровадження інтегрованих курсів – коли в одному курсі школярі опановують аспекти кількох дисциплін, які перетинаються між собою.

Першочергово Міністерство планує випробувати інтегрований курс «Природничі науки», який охоплює фізику, хімію, біологію та географію. Уже зараз воно шукає навчальні заклади, які ладні в експериментальному порядку впровадити такий курс у 2018/2019 навчальному році для 10-х класів.

А Перший Кембриджський центр уже активно використовує переваги інтегрованих курсів у CLIL: за літо наші студенти проходять цілий курс хімії, фізики, біології та географії англійською мовою. Це дозволяє і поглибити знання з природничих наук, й отримати додаткову мотивацію вивчення англійської, водночас практикуючи мову.

А от яких курсів ще не передбачено українською освітою – це тих, що якісно готували б підлітків до дорослого життя. Таких, які навчали б ефективно сплановувати час або долати стрес, орендувати авто або влаштовуватися на роботу за кордоном. Такий курс є в нас, він має назву Life Skills і проводиться навчання, звісно ж, англійською мовою. Виходить подвійна користь: і дуже необхідні у житті знання та навички, і тренування англійської у цих сферах.