Пройти тест онлайн

Почалася основна сесія ЗНО-2016

9.05.2016

ЗНО-2016 вважається розпочатим: воно було відкрито першим іспитом 5 травня 2016 року: традиційно майбутні абітурієнти складали обов’язковий предмет «українська мова і література». З 267 тисяч учасників, які зареєструвалися на іспити, з’явилося 95,07%. Прийшло ще 003% від цього числа, але вони не були допущені до складання через запізнення або відсутність одного чи кількох необхідних документів. 4,9% осіб від загального числа – не прийшли на складання. Рівень явки повторив результат минулого року: 95,4%.

Усі учасники вже можуть перевірити себе, ознайомившись з правильними відповідями на питання з іспиту, а ось пороговий бал представники УЦОЯО обіцяли оголосити до 26 травня 2016 року. Саме тоді визначиться рівень, якого необхідно було досягнути для успішного складання іспиту. Після встановлення порогового балу всі роботи отримують свою оцінку за шкалою 100–200 балів, а також за дванадцятибальною – для атестатів.

Вже зовсім скоро будуть проведені наступні обов’язкові іспити, серед яких учні обирали один (або складають обидва, якщо того вимагають умови вступу до вишу). Математика та історія України намічені, відповідно, на 11 та 13 травня. Інші іспити ЗНО-2016 будуть проводитися вже після того, як школярі закінчать своє навчання.

Тестування з англійської мови буде проводитися 7 червня. Готуватися до подібних іспитів краще заздалегідь, тому ті, кому потрібно буде складати ЗНО в 2017 році, вже зараз можуть записуватися на курси англійської для підлітків – і проводити літо з користю.