Пройти тест онлайн

НМТ в умовах відключення світла: як мають діяти учасники тестування

НМТ в умовах відключення світла: як мають діяти учасники тестування
11.06.2024

Через російські атаки на нашу енергосистему в Україні почастішали відключення світла. Проте наявність електрики та інтернету в екзаменаційних центрах необхідна для проведення НМТ. Що робити учасникам тестування, якщо під час іспиту зникло світло розповідаємо далі.

Як будуть проводити НМТ-2024?

Національний мультипредметний тест або НМТ – це іспит, який відбувається в комп’ютерному онлайн-форматі.

Протягом останніх місяців Україна втратила частину енергетичної потужності. Через це у низці регіонів державі запроваджені екстрені та планові відключення світла.

В Українському центрі оцінювання якості освіти наголошують, що намагаються мінімізувати ризики перебоїв електропостачання. Для цього відомство працює з усіма інстанціями, від яких це залежить.

⚡ Однак повністю вирішити цю проблему неможливо.

Адже деякі школи, у яких будуть проводити тестування, підключені до тих ліній електропостачання, що й інші споживачі.

В УЦОЯО також не можуть обрати час для проведення НМТ, коли б в усіх 600 екзаменаційних центрах було світло. Адже навіть в межах населеного пункту одна школа може бути заживлена, тоді як інша — ні.

До слова, генератори могли б вирішити проблеми з відключенням світла, проте питання інтернет-зв’язку залишається відкритим. Також у деяких школах немає достатніх додаткових електропотужностей для забезпечення безперебійного процесу тестування.

Як учити англійську без світла й інтернету?

Перелік додатків, які працюють офлайн

Дізнатись

Як діяти, якщо під час НМТ зникло світло?

Тож у випадку, коли учасник НМТ не встиг закінчити тестування, а відведений час на тест минув, він не може повернутись до складання іспиту у той самий день.

НМТ має тривати рівно 2,5 години — початись і закінчитись у встановлений час. Однак, якщо, наприклад, світло знову увімкнули та ще залишився час, випускники самі вирішують чи продовжувати тестування.

☝ Також кожен може подати заяву для участі у додатковій сесії мультипредметного тесту.

Якщо і протягом додаткової сесії учасник не зможе пройти тестування через відсутність електроенергії, то його ситуацію розглянуть в індивідуальному порядку.

В УЦОЯО запевнили, що нададуть третю можливість розпочати тестування, щоб усі українці могли вступити в омріяні виші.

Нам дійсно прикро, що цьогорічним вступникам доводиться проходити через такі випробування, але водночас ми впевнені, що кожен і кожна врешті зможе реалізувати свій шанс на вступ завдяки успішному складанню НМТ.

З повідомлення Українського центру оцінювання якості освіти

Зазначимо, що раніше ми розповідали про порогові бали НМТ. Тут ви можете дізнатись скільки завдань потрібно виконати, щоб скласти тест з усіх предметів.

Також нагадуємо, що у 2024 році англійська мова стала предметом на вибір для учасників тестування. Що треба повторити перед іспитом дізнаєтесь тут.