Пройти тест онлайн

Порогові бали НМТ-2024: скільки завдань потрібно виконати, аби скласти іспит?

porogovye-bally-nmt-2024
10.05.2024

Основна сесія Національного мультипредметного тесту розпочнеться вже за декілька днів — 14 травня, і триватиме до 25 червня.

Скільки балів потрібно набрати абітурієнтам, аби скласти іспит та отримати можливість вступати до закладів вищої освіти? Розповідаємо!

Як підготуватись до НМТ з англійської?

Дієві поради та рекомендації

Дізнатись

Який бал потрібно набрати для подолання порогу?

Випускникам необхідно правильно відповісти на щонайменше 15% питань з кожної дисципліни. Для порівняння, у 2023 році достатньо було виконати 10% тестів.

Тобто, для того, щоб набрати «порогові 100» за шкалою 100-200, учасники повинні отримати таку кількість тестових балів з предметів:

  • 5 із 32 — з математики, фізики та іноземної мови,
  • 6 із 40 — з хімії,
  • 7 із 45 — з української мови та літератури,
  • 7 із 46 — з біології та географії,
  • 8 із 54 — з історії України.

Що буде, якщо учасник не набере мінімальних 100 балів?

У випадку, якщо абітурієнту не вдасться набрати 100 балів принаймні з одної дисципліни, він не матиме права вступати до закладу вищої освіти.

З мінімальними балами та таблицями їх переведення у 200-бальну шкалу можна ознайомитись за посиланням. Переглянути цьогорічний демонстраційний варіант тестування та ознайомитись з форматом іспиту можна на сторінці УЦОЯО.

До слова, нещодавно ми розповідали про те, як проходитиме НМТ-2024 з англійської мови, а також, які завдання очікують на абітурієнтів.

Хочете підготуватись до НМТ чи Кембриджських іспитів? Нагадуємо, що в нашому освітньому центрі триває набір на літні курси вивчення англійської. Обирайте зручну та актуальну навчальну програму, скажіть «ні» відмазкам та крокуйте до мети разом із нами!