Пройти тест онлайн

Смерть Меттью Перрі, «Золотий мʼяч» Мессі та Хелловін у Білому домі: головні новини зі шпальт іноземних медіа

Смерть Меттью Перрі, «Золотий мʼяч» Мессі та Хелловін у Білому домі: головні новини зі шпальт іноземних медіа
3.11.2023

Як ви вже зрозуміли, прийшла черга для традиційного дайджесту головних подій тижня.

Цього разу ми розповімо, які гучні події України та світу розташувалися на шпальтах іноземних ЗМІ з 28 жовтня по 3 листопада.

Зокрема, ви дізнаєтесь про обставини смерті голлівудського актора Меттью Перрі, головне слово року, а також про те, як в Білому дому святкували Хелловін.

Тож гайда досліджувати світ разом англійською мовою!

Помер Меттью Перрі, зірка серіалу «Друзі»

Помер Меттью Перрі, зірка серіалу «Друзі»

28 жовтня ця звістка шокувала світ, адже Меттью Перрі свого часу зіграв Чендлера Бінга — одного з головних героїв культового серіалу століття «Друзі».

На момент смерті актору було 54 роки.

The actor's death is considered quite strange. Shortly before that, the star posted a photo on his Instagram of himself in a Jacuzzi, where his body was later found — Смерть актора вважають доволі дивною. Незадовго до цього у своєму Instagram зірка опублікував фото у джакузі, де згодом і знайшли його тіло.

Відомо, що за життя актор зловживав алкоголем та наркотиками, однак слідчі вважають, що на момент смерті Меттью був тверезий.

Через два дні після раптової смерті знаменитості його колеги з «Друзів» опублікували спільну заяву:

We are all so utterly devastated by the loss of Matthew. We were more than just cast mates. We are a family. There is so much to say, but right now we’re going to take a moment to grieve and process this unfathomable loss. In time we will say more, as and when we are able.

For now, our thoughts and our love are with Matty’s family, his friends, and everyone who loved him around the world.

Actors of the TV series Friends

Переклад уривка можете подивитись тут. Ми всі надзвичайно спустошені через втрату Меттью. Ми були чимось більшим, аніж просто акторами. Ми сім'я. Дуже багато є що сказати, але наразі, у цей момент, ми оплакуватимемо цю непомірну втрату. З часом, щойно ми зможемо, ми скажемо більше. Зараз ми думками та любов'ю з родиною Меттью, його друзями та всіма, хто любили його в усьому світі

Цитати Меттью Перрі

«Коли я помру, я не хочу, щоб «Друзі» були першою річчю, яку всі згадають»

Читати далі

Ліонель Мессі увосьме став володарем «Золотого мʼяча»

Ліонель Мессі увосьме став володарем «Золотого мʼяча»

Всесвітньо відомий футболіст, нападник forward «Інтера» та збірної Аргентини, Ліонель Мессі отримав «Золотий мʼяч». Це звання rank присуджують найкращому футболісту планети.

До слова, це вже восьма нагорода Мессі від початку його карʼєри, що робить його абсолютним рекордсменом за здобутими перемогами. Востаннє Ліонель отримав цю нагороду у 2021 році.

Messi paid tribute to the late Diego Maradona, who also helped Argentina win the World Cup, back in 1986 — Мессі вшанував пам'ять покійного Дієго Марадони, який також допоміг Аргентині виграти чемпіонат світу в 1986 році.

Претендентами Candidates на найкращого футболіста світу також були норвежець Ерлінг Голанд та француз Кіліан Мбаппе. Титул найкращої футболістки отримала іспанка Айтана Бонматі.

Продовження новини ви можете прочитати за посиланням, але перед тим пропонуємо ознайомитися з лексикою, необхідною для кращого розуміння.

  • Otherwise — інакше, в іншому випадку,
  • Mundane — буденний,
  • Teammates — товариші по команді,
  • Tremendous — неймовірний,
  • Recognition — визнання,
  • Excessive — надмірний,
  • Alongside — поряд з,
  • Gesture — жест,
  • Crude — сирий, грубий,
  • Goalkeeper — воротар.

Футбольний словник англійською мовою

Вивчити!

На війні в Україні загинули вже понад 300 тисяч росіян

На війні в Україні загинули вже понад 300 тисяч росіян

Як полюбляють казати у нас в країні: «Цей день настав!» Нещодавно у традиційному ранковому зведенні Генштабу оприлюднили разючу статистику втрат ворога. enemy casualty statistics

Таким чином, станом на 30 жовтня, ЗСУ офіційно знищили 300 810 російських окупантів.

On the same day, Ukraine also destroyed an aircraft — Того ж дня Україна також знищила літак.

Слід додати, що українські військові підрозділи Державної прикордонної служби 29 жовтня відбили російські атаки на Авдіївському напрямку та знищили штурмовик Су-25.

У Білому домі відсвяткували Хелловін

У Білому домі відсвяткували Хелловін

Традиційно, у ніч з 31 жовтня на 1 листопада у більшості країн Заходу святкують Хелловін. Власне, таке дійство не пропустили й у Білому домі.

На свято до Джо Байдена та його дружини завітали понад 7 тисяч гостей.

Будівлю прикрасили гарбузами, pumpkins помаранчевими квітами, ліхтарями та різними моторошними декораціями. eerie decorations Також для відвідувачів грав військовий оркестр.

Традиції, забобони та лексика на Halloween

Читати

Коротко про подію:

  • US President Joe Biden and his wife Jill treated everyone to sweets and gave away books. Interestingly, the US first lady appeared at the event as her cat Willow — Президент США Джо Байден зі своєю дружиною Джилл пригощали присутніх солодощами та дарували книжки. Що цікаво, на святі перша леді США з’явилась в образі своєї кішки Віллоу.
  • US Secretary of State Anthony Blinken's children were dressed thematically: his son wore a Volodymyr Zelenskyy costume, and his daughter came to the celebration in the colours of the Ukrainian flag — Діти держсекретаря США Ентоні Блінкена були одягнуті тематично: син — у костюмі Володимира Зеленського, а донька прийшла на святкування в кольорах українського прапора.

«AI» стало словом року

«AI» стало словом року

Укладачі британського словника Collins Dictionary обрали словом року абревіатуру AI. Це скорочення від «artificial intelligence». штучний інтелект

За результатами дослідження, у 2023 році це слово вживали в чотири рази частіше, ніж у попередні роки.

AI is an abbreviation for artificial intelligence: the modeling of human mental functions by computer programs.

Collins Dictionary

Як трактують значення слова «ШІ» у словнику, дивіться тут. ШІ — абревіатура для позначення штучного інтелекту: моделювання психічних функцій людини за допомогою комп’ютерних програм

Окрім «ШІ», популярними словами року визнали також deinfluencing, nepo baby, canon event.

Більше про популярні слова 2023 року та їхні значення ви можете почитати, перейшовши за лінком. Перед цим радимо скористатись нашим словником, який допоможе краще зрозуміти контекст.

  • Fascinated — зачарований,
  • Scrutiny — перевірка,
  • Prediction — прогноз, передбачення,
  • Justification — обґрунтування, виправдання,
  • Peculiar — своєрідний,
  • Assume — припускати,
  • Obesity — ожиріння,
  • Contentious — спірний, суперечливий,
  • Subsequently — згодом,
  • Profound — глибокий.

Власне, це була пʼятірка гучних подій цього тижня. Нагадаємо, що минулої пʼятниці ми писали про новообраного спікера Палати представників, покарання Дональда Трампа та атаку на термінал «Нової Пошти» у Харкові.

Більше про ці події через призму іноземних ЗМІ можна почитати за лінком.