Пройти тест онлайн

Перший Кембриджський центр долучився до масового онлайн-тренінгу із зупинки кровотеч

Перший Кембриджський центр долучився до масового онлайн-тренінгу із зупинки кровотеч
25.05.2023

Команда Першого Кембриджського центру долучилась до ініціативи FAST Перша допомога і спецпідготовка, щоб вперше в історії України відзначити STOP THE BLEED DAY та навчитися зупиняти кровотечу.

За даними North American Rescue, 35% всіх догоспітальних травматичних смертей спричинено саме кровотечею. Масивна кровотеча може привести до смерті людини за 3-5 хвилин, але цьому можна запобігти при вчасній допомозі.

Проте з огляду на те, що середній час прибуття швидкої в Україні складає 20 хвилин, саме дії очевидця є єдиним шансом врятувати життя в екстреній ситуації.

Разом з командою Першого Кембриджського центру у навчанні взяли участь понад 90 українських компаній. Загальна кількість дозволила встановити національний рекорд і зафіксувати найбільш масове навчання із зупинки кровотеч в Україні.

Перший Кембриджський центр долучився до масового онлайн-тренінгу із зупинки кровотеч

Усі турнікети, використані протягом тренінгу, передадуть благодійній організації PULSE, яка безплатно навчає українських військових тактичній медицині.

Кампанію STOP THE BLEED® у 2014 ініціювала Американська колегія хірургів, поставивши перед собою завдання навчити понад 200 млн людей у всьому світі зупинці кровотеч. Хоч День зупинки кровотеч започатковано в США, до його відзначення вже приєдналися Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та інші міжнародні партнери.

Сподіваємося, що День зупинки кровотеч будуть відзначати в Україні щорічно.

25 англійських слів, які повинен знати кожен лікар та пацієнт

До списку