Пройти тест онлайн

Програма «Спокій»: як отримати безкоштовну психологічну допомогу

Програма «Спокій»_ як отримати безкоштовну психологічну допомогу
16.10.2024

З 1 жовтня українські діти, підлітки, їх батьки та всі охочі мають змогу отримати психологічну консультацію у рамках програми «Спокій».

«Спокій» — безплатний естоно-український проєкт з надання психологічної та психотерапевтичної допомоги українцям онлайн.

Раніше сервіс був доступний тільки для дорослих українців, проте зараз у команді програми зʼявилися й спеціалісти для допомоги дітям.

Після реалізації проєкту ми зрозуміли, що запит на підтримку неповнолітніх не менший, адже багато дітей живуть у реаліях війни.

координаторка проєкту Леся Кондратюк

Незалежно від віку, аби потрапити на безплатну консультацію зі спеціалістом, потрібно пройти реєстрацію. Вона складається з наступних кроків:

  • пройти тест на визначення самооцінки та психологічного стану,
  • заповнити реєстраційну форму,
  • обрати дату та час зустрічі зі спеціалістом,
  • отримати підтвердження.

Після підтвердження дати та часу зустрічі, на вашу електронну пошту надішлють лист з посиланням на консультацію. Перейдіть за ним у призначений час.

Тривалість однієї консультації — 30-60 хвилин. За цей час лікар оцінить вашу проблему та ухвалить рішення про лікування на основі клінічних рекомендацій, наданих платформою DocuMental.

Також є можливість прийти на повторну консультацію.

Автори ініціативи наголошують, що діти до 14 років повинні бути присутні на зустрічі в супроводі законного представника, яким можуть бути:

  • один із батьків,
  • опікун,
  • сестра або брат,
  • дідусь або бабуся.

У разі відсутності дорослого з дитиною до 14 років, консультація однаково відбудеться й дитині допоможуть. Але жодних рекомендацій для подальшого лікування без дозволу дорослих фахівці не надаватимуть.

організатори

Засновником та організатором програми є компанія «Leleka», що ініціювала «Спокій» у співпраці з «Mondo» та Міністерством закордонних справ Естонії.