Пройти тест онлайн

Найпопулярніші акроніми інтернету

Самые популярные английские акронимы интернета
8.04.2017

Англійська розмовна мова – цікава навичка, яка відкриває двері у світ можливостей. Проте вона вимагає практики і вдосконалення. Зовсім до іншої категорії можна віднести спілкування у мережі інтернет. З однієї сторони, це все ж письмо. З іншої сторони, не класичне і підпорядковується правилам розмовного жанру. У нього навіть є свій незрівняний словник, і з частиною цього словника ми пропонуємо сьогодні познайомитись. Ресурс grammarly.net вважає наступні 10 акронімів найрозповсюдженішими. А ми пропонуємо познайомитись із їх значенням.

  1. IDK – найпопулярніше скорочення у всій мережі, у повному варіанті пишеться як I don’t know. І це дуже добре! Адже зараз не кожна людина здатна чесно визнати, що вона про щось не знає.
  2. SMH допоможе у випадку, якщо ви відчуваєте таку фрустрацію, що навіть головою похитуєте, адже цей акронім має такий повний вигляд: shaking my head.
  3. IKR не піддається логіці звичайної розмови і звучить досить дивно: I know, right. Певне, саме тому ця форма і вживається виключно у письмовому варіанті.
  4. IMMD не можна писати з будь-якого приводу. Все-ж-таки, не кожна річ спроможна «зробити наш день», а саме таке цей акронім має значення: It made my day.
  5. SNH дуже корисне скорочення, адже саме на письмі буває складно розібрати, чи людина має на увазі те, що написала, чи це був такий сарказм. Інша справа, коли з’являється цей акронім: усім зрозуміло, що «sarcasm noted here». Окрім випадків, коли SNH – це South New Hampshire, проте це зазвичай видно із контексту.
  6. AMA – пишуть люди, що мають вільний час на спілкування та висловлювання цінних думок. Це означає «ask me anything». Частіше всього на таке скорочення можна натрапити на Reddit, але і в інших соціальних мережах воно вже розповсюджене.
  7. TL;DR – позначка для нецікавих лонгрідів, що у розгорнутому вигляді значить too long; didn’t read.
  8. ICYMI – іронічний підпис «In case you missed it», що використовується, щоб ще раз вказати на очевидне. Втім, іноді його використовують і у якості підсумку до лонгрідів, коли є шанс, що людина читала по діагоналі і пропустила важливу думку.
  9. DR – скорочення від double rainbow, що у мережі є висловленням небувалого захвату та щастя. Чому саме подвійна веселка? Тому, що у 2010 році з’явилося відео, у якому чолов’яга так радів подвійній веселці, що на нього неможливо було дивитись без посмішки. Ролик швидко набув надзвичайної популярності, а подвійна веселка стала самостійним мемом.
  10. MFW зазвичай супроводжується емотіконом або картинкою, оскільки пропонує співбесідникові уявити обличчя людини, що це написала, у певний момент часу. Скорочення так і розшифровується: my face when.