Пройти тест онлайн

Українець виграв премію Global Student Prize і став кращим студентом світу

Українець виграв премію Global Student prize і став кращим студентом року
23.09.2022

Українець Ігор Клименко став кращим студентом світу за версією премії Global Student Prize. 17-річний хлопець створив квадрокоптер-міношукач і виграв $100 тисяч.

Хлопець працював над розробкою проєкту Quadcopter Mines Detector протягом останніх двох років. До цього він вже презентував його на інших міжнародних конкурсах і отримав від України два патенти на свої винаходи.

Кошти, що отримав за перемогу у конкурсі, Ігор планує направити на розвиток свого проєкту, аби у результаті запустити масове виробництво квадрокоптерів-міношукачів.

Наразі тривають консультації з інвесторами та іншими організаціями, що допоможуть якнайшвидше виготовити необхідну кількість для початку розмінування територій України.

Відомо, що Ігор Клименко навчається у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського на фізично-математичному факультеті. До конкурсу Global Student Prize також брав участь у фестивалі інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2021: Україна і світ» і став фіналістом.

Після цього Ігор отримав золоту медаль у молодшій категорії на 21-й Малайзійській технологічній виставці у 2022 році. Між іншим, хлопець зацікавився вирішенням проблеми наземних мін, які становлять небезпеку для українців, ще у 5 класі, коли почалась російсько-українська війна.  

Чому важливо вивчати англійську? Історія нашого студента, який опинився за кордоном

Читати далі

Організатори премії Varkey Foundation зазначають, що нагорода Global Teacher Prize присуджується одному студенту планети за досягнення в навчанні, креативний та інноваційний підхід, а також вплив на життя інших студентів і суспільство загалом.