Пройти тест онлайн

Behind Two Walls: українська журналістка створила англомовний подкаст про життя під час війни

Behind Two Walls: українська журналістка створила англомовний подкаст
10.10.2023

Телеведуча Суспільного, журналістка Олена Ремовська, започаткувала створення англомовного подкасту, присвяченого життю і роботі під час повномасштабної війни з росією.

Behind Two Walls «За двома стінами» випускають саме англійською мовою, адже формат подкастів доволі популярний у західних країнах.

Як зʼявилась ідея подкасту?

Журналістка зізналась, що створити англомовний подкаст її змусили запитання іноземців про безпеку, зміни в роботі, та виклики, що стоять перед українськими медійниками.

У вересні я розпочала свій подкаст англійською під назвою Behind Two Walls. Він став результатом моєї поїздки за кордон у рамках програми The Europe-Ukraine Desk цього року. Під час розмов із колегами-журналістами з країн ЄС я побачила, що існують певні прогалини в розумінні того, з чим ми тут стикаємося.

Олена Ремовська

За її словами, йдеться не про глобальні труднощі, а швидше про базові:

  • яким є повсякденне життя українців,
  • як вдається працювати під час війни,
  • як змінилося відчуття безпеки.

Як покращити listening and pronunciation?

15 найкращих подкастів

Де послухати?

Олена зазначила, що кожна серія подкасту триватиме від 5 до 7 хвилин. За словами журналістки, «За двома стінами» виходитиме щотижня.

До слова, перші епізоди подкасту вже можна послухати на Spotify, Apple Podcasts та Google Podcasts.

Довідково. Працюючи з іноземними ЗМІ, Ремовська активно вивчає та аналізує закордонні публікації, що стосуються України. Крім того, наприкінці літа на YouTube-каналі «Суспільного» журналістка запустила проєкт «Ремовська інтерв'ю».

 

Там вона веде бесіди з людьми, які ухвалюють важливі рішення та мають вплив на громадську думку. В її програмі також взяли участь військові та експерти, які здатні найкраще розповісти про те, що відбувається в Україні та серед українців.

Варто нагадати, що в Україні нещодавно запустили Project Catch The Sun, що може безплатно надавати психологічну допомогу цивільним та військовим.

Розробники стверджують, що цей проєкт допоможе впоратись із посттравматичним стресом, болем від втрати близької людини, різноманітними фобіями та навʼязливими думками.

Власне, застосунок працює як чат-бот у Telegram та допомагає знайти особистого психолога чи психотерапевта. Більше про Project Catch The Sun читайте за посиланням.