Пройти тест онлайн

В Україні запустили проєкт безплатної психологічної допомоги

В Україні запустили проєкт, що надає безплатну психологічну допомогу
5.10.2023

Для військових та цивільних українців розробили чат-бот, який допомагає знайти психолога чи психотерапевта та отримати допомогу.

Розробники стверджують, що Project Catch The Sun допоможе впоратись із посттравматичним стресом, болем від втрати близької людини, різноманітними фобіями та навʼязливими думками.

Яка місія проєкту?

Юзерів запевняють, що під час користування чат-ботом їм буде гарантована цілковита конфіденційність.

Перед спілкуванням з людиною всі психологи повинні пройти співбесіду з фахівцем та підтвердити свої знання у галузі психотерапії.

Крім того, застосунок пропонує чіткий та зрозумілий інтерфейс, що допомагає швидко орієнтуватися у функціоналі, який пропонує програма.

Власне, застосунок створений для того, щоб:

  • надавати психологічну підтримку особам, що постраждали внаслідок повномасштабної війни в Україні.
  • забезпечувати психологічну підтримку ширшому спектру осіб, які постають перед життєвими труднощами, які може вирішити психологія.
  • популяризувати значущість психологічного здоров’я серед суспільства, позаяк воно є ключовою та невіддільною частиною нормального, продуктивного та якісного способу життя.
  • подолати стереотипи та перешкоди, які заважають людям звертатися за необхідною психологічною допомогою.

Після багатьох спроб я так і не зміг знайти дійсно простий і доступний сервіс, до якого можна звернутися за допомогою у моменти, коли навіть важко говорити. Я гадаю, нам вдалося реалізувати задумане

Дмитро Ясінський, автор проєкту

Як покликати на допомогу англійською?

Дізнатись!

Як користуватись чат-ботом?

Project Catch The Sun функціонує через Telegram. Для початку використання, вам необхідно відкрити чат-бот, натиснути на кнопку «Запити» або надіслати команду «/post» у чаті.

Відповідь бота містить інструкцію, яка дозволить вам запустити застосунок Project Catch The Sun прямо в месенджері. Після цього, ви зможете створювати свій перший запит.

Згодом спеціалісти отримують запит і визначать, чи зможуть надати допомогу. Обробка заявки може займати до 24 годин, залежно від робочого навантаження фахівців.

Нагадаємо, що компанія Google запустила функцію Emoji Kitchen, що дозволяє поєднувати два різні емодзі. Для того, щоб згенерувати власний емодзі, необхідно ввести у пошуку Google «Emoji Kitchen» та натиснути кнопку «Get cooking».

Ця функція доступна, як для користувачів Android, так і iPhone.