Пройти тест онлайн

Українці покращили рівень володіння англійською мовою у 2022 році

Украинцы улучшили уровень английского языка в 2022 году
24.01.2023

Міжнародний рейтинг EF EPI, що визначає рівень володіння англійською у різних країнах світу, оприлюднив нові дані за 2022 рік. За результатами Україна посідає 35 місце зі 111 позицій, що значно краще, ніж у попередні роки.

Очевидно на знання українців минулого року вплинуло повномасштабне вторгнення росії та вимушений переїзд багатьох людей за кордон. Для порівняння, у 2021 році показник знань українців був на 40-й позиції зі 100 країн, які потрапили до списку дослідження. А найнижчий показник для України був у 2019 році — 49 місце.

Англомовні цитати світових лідерів про український народ

Підбірка

EF EPI також оприлюднили рейтинг українських міст за рівнем вивчення англійської. Найвищі щаблі посіли Львів, Запоріжжя, Київ, Дніпро та Харків, а низький рівень продемонстрували Сімферополь та Рівне. Оцінюючи регіони, гарні показники у Хмельницької, Львівської, Київської, Полтавської та Запорізької областях, натомість Крим та Херсонська область посіли найнижчі позиції.

Також EF EPI проаналізували середній вік українців, які знають англійську, і визначили, що саме з 20 до 30 років люди найбільш активно вивчають мову.

Пройдіть спеціальний онлайн-тест, аби дізнатися свій рівень англійської і ви! Це допоможе вам зʼясувати, з якого курсу продовжити вивчення мови. First Cambridge Education Centre пропонує навчання для різних рівнів та потреб, тож обирайте найкращий варіант саме для вас.

Повномасштабна війна довела, що англійська — це особливо важливий інструмент для українців, оскільки саме цією мовою ми можемо достукатися до усього світу, розповісти правду та попросити допомогу. Тож навчайтеся, аби гідно просувати Україну у міжнародних рейтингах!

Нагадаємо, Мінкульт працює над законопроєктом, який дозволить надати англійській мові особливого статусу в Україні – мови міжнародного спілкування.

Як дітям не втрачати мотивацію до навчання під час війни?

Поради психолога