Пройти тест онлайн

Навчання під час війни: в Україні запустили єдиний портал

v-ukraine-zapustili-edinyj-portal-ob-uchebe-vo-vremya-vojny
31.05.2022

Навчальний рік добігає кінця, але освітній процес в нашій країні не зупиняється. Тож для системного функціонування освітнього процесу запустили єдиний портал osvitanow.org про навчання під час війни. Глобально у ньому є два розділи: батькам та вчителям.

На порталі зібрали актуальну інформацію про навчання в Україні та закордоном: від переліку шкіл та порядку влаштування туди дітей, до алгоритмів отримання документів про навчання або можливостей соціальної та психологічної підтримки українців.

Також є дані про вступну кампанію-2022. Наприклад, для вступу до вищого навчального закладу за кордоном слід скласти тест на знання мови та на загальні знання й уміння. А для вступу на бакалаврат у країнах Європи та США необхідно складати індивідуальні іспити.

Для дітей, які постраждали внаслідок війни, доступ до освіти є критично важливий — це надає їм безпечний простір та певне відчуття стабільності у найскладніші часи. Близько 3,7 мільйона дітей в Україні та закордоном користуються можливостями онлайн та дистанційної освіти.

Мурат Шахін, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні

Для вчителів там є інформація про трудові відносини під час воєнного стану, зокрема, інструкції, як працювати тим, хто опинився на тимчасово окупованих територіях; безкоштовні інструменти для організації навчання під час війни, зокрема дистанційного.

Цю платформу створили ЮНІСЕФ у партнерстві з “Освіторія” за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Як почати думати англійською?

5 лайфхаків!