Пройти тест онлайн

В Україні запустили проєкт буккросингу для підтримки ЗСУ

В Украине запустили проект буккросинга для поддержки ЗСУ
15.11.2022

Проєкт “Книжкові сили України” поділився у своєму Instagram-акаунті новиною про запуск сайту, на якому всі охочі зможуть віддати свою книгу або придбати вживану. Всі кошти з обміну направлять на допомогу українським військовим.

Як працює буккросинг?

Якщо ви маєте прочитані книги, то можете звернутись до Telegram-бота проєкту. Там, після ознайомлення з усіма інструкціями, ви зможете повідомити про те, яка література є у вас та яку ціну ви пропонуєте.

Згідно з правилами платформи, до моменту покупки книги, вона зберігатиметься у вас. Після — ви відправлятимете її покупцю самостійно.

Однак команда “Книжкових сил України” намагається убезпечити як продавців, так і покупців, а тому відповідають на будь-які запитання за номером телефону та в соціальних мережах.

А також гарантують покупцю, який не отримав відправлення протягом 10 днів, можливість обрати будь-яку іншу книгу на внесену суму.

Для того, щоб придбати книгу, вам потрібно відвідати сайт та обрати щось для себе з безлічі наявних варіантів. За словами авторів ініціативи, на платформі великий вибір: від Віктора Франкла до Правил дорожнього руху.

Крім цього, охочі можуть знайти вживані книги англійською та рідкісні видання.

Благодійність

Як вже зазначалось вище, всі кошти вторговані з продажу книжок, направлять на допомогу армії. Про це проєкт звітує на своїй Instagram-сторінці. Наразі збирають кошти на ремонт дрона. Тож кожен, хто жертвує свою книгу, а також той, хто її купує, допомагають нашим захисникам.

Автори проєкту також закликають після прочитання віддавати книгу в проєкт знову, адже так один примірник може заробити два та більше донати, що значно збільшує масштаби допомоги.

Так учасники буккросингу отримують книжки за помірними цінами, приєднуються до свідомого споживання і підтримують Збройні Сили України.

Що читати англійською: 5 книг від Білла Гейтса

Читати далі