Пройти тест онлайн

Штучний інтелект допоможе навчатися школярам в Японії

Штучний інтелект допоможе навчатися школярам в Японії
27.07.2023

Японська компанія з надання освітніх послуг Benesse розробила новий ресурс, що допомагатиме навчатися учням початкової школи. 

Під час літніх канікул діти можуть використовувати генеративний штучний інтелект для створення власних дослідницьких проєктів.

Як працюватиме ШІ?

Як зазначають розробники, послуга буде надаватися безплатно на спеціальному вебсайті. Штучний інтелект видаватиме пропозиції та поради, які допоможуть учням шукати теми дослідження та узагальнювати свої висновки.

До прикладу, якщо дитина запитає у чат-бота «Як вивчати біологію динозаврів?», ШІ відповість «А як щодо того, щоб дізнатися, що вони їли?».

При цьому чат не даватиме точних відповідей, щоб дитина самостійно освоїла тему.

Сервіс налаштований для навчання на основі урядових вказівок. Чат-бот не видасть учню готове розвʼязання задачі, натомість він даватиме поради щодо того, як її розвʼязати.

Чат-бот Bard уже працює в Україні

Що він вміє?

Позаяк ця послуга призначена для навчання учнів, доступ до неї буде дозволено лише після отримання згоди батьків чи опікунів. Користуватися сервісом японські школярі зможуть з 25 липня по 11 вересня.

Цікаво, що сервіс обмежує кількість питань, які діти можуть поставити протягом дня. Крім того, інформація, яку вводить учень, не буде використовуватися для відповідей на запитання інших користувачів.

Цей ресурс створили за допомогою генеративного ШІ, який нещодавно розробив Microsoft.

Як вивчати англійську мову з ChatGPT?

Дізнатись!

Варто додати, що це не перший випадок, коли освітні заклади використовують для навчання сучасні розробки. Так, учнів та викладачів державних шкіл Нью-Йорка навчать користуватися можливостями штучного інтелекту.

Ініціатор цієї ідеї Девід Бенкс переконаний, що США стоять на порозі серйозних суспільних змін. Тому щоб запобігти розколу між людьми й роботами, варто опановувати технологію ще зі школи.

Не менш важливим є дослідження, яке проводили вчені Вермонтського університету. За результатами експерименту, штучний інтелект діагностував ознаки депресії та тривожності у дітей за допомогою аналізу мовлення.

Алгоритм ШІ визначив дитячу депресію за такими показниками: низький тон голосу з повторенням інтонацій та висока інтонація як реакція на несподіваний сигнал.