Пройти тест онлайн

Повернення до очного навчання — в МОН активно обговорюють зміни

vozvrashhenie-k-ochnomu-obucheniyu
12.07.2024

11 червня Міністерство освіти та науки України дало розʼяснення щодо наказу  №850, «Про затвердження Порядку та умов здобуття загальної середньої освіти в комунальних закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні». в якому йдеться про порядок та умови навчання під час воєнного стану.

Цей наказ — один з інструментів освітньої політики «Школа офлайн».

Наголошується, що дистанційний формат після пандемії та початку повномасштабного вторгнення був вимушеним рішенням, втім, не може тривати довго через свою неефективність.

Як вчити англійську без світла та інтернету?

Ділимось переліком додатків, які працюють офлайн

Дізнатись

Чи повернуться всі учні до очного формату?

У міністерстві прагнуть, аби діти повернулись до традиційного очного навчання у тих регіонах, де це дозволяє безпекова ситуація.

Натомість учні, які перебуваються на тимчасово окупованих територіях або за кордоном, повинні отримати якісну дистанційну освіту.

Повідомляється, що наразі МОН проводить зустрічі з ОВА — обласними військовими адміністраціями, — та збирає пропозиції від регіонів щодо поліпшення системи освіти з врахування вимог безпеки.

Наголошується, що також не менш важливо будувати укриття та забезпечувати школи транспортом.

Коли стане відомо про зміни?

Наказ наразі не затверджений і відповідно не набрав чинності. Втім над його реалізацією працюють в Міністерстві освіти.

У розʼясненні йдеться, що МОН активно співпрацює з регіонами для напрацювання оптимальних рішень, які зможуть задовольнити всіх.

До слова, нещодавно ми розповідали про те, що підлітки можуть отримати $5000 на реалізацію власного проєкту від освітньої програми UActive. Дізнатись про умови участі та реєстрацію можна за посиланням.