Пройти тест онлайн

В Україні вивчатимуть англійську з дитячого садка: деталі законопроєкту

V Ukraine budut izuchat' angliyskiy s detskogo sada: detali zakonoproyekta
4.12.2023

Діти в Україні починатимуть вивчення англійської мови у дитячому садку. Це буде обовʼязковим, тільки-но народні обранці ухвалять закон про застосування англійської мови в Україні. Нині депутати підтримали його у першому читанні.

Згідно із документом, діти від 5 до 6 років обовʼязково будуть опановувати англійську у дитсадку, але вже з трьох років іноземна мова буде зʼявлятись в освітньому процесі дошкільнят.

В уряді кажуть, що це дасть можливість закласти якісне підґрунтя для вивчення англійської мови в школі.

Почнемо вивчення іноземної мови з дитячого садочка. Звісно, там не викладають навіть українську мову, але діти комунікують. Тож можна вчити елементарні речі з дитинства. Потім, вже в школі, звичайно, має бути повноцінне навчання… З часом кожен випускник школи матиме відповідний рівень володіння англійською мови для вільної комунікації.

Ростислав Карандєєв, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України

Англійська стане мовою міжнародного спілкування в Україні

Впровадження англійської в дошкільну освіту — лише один із кроків покращення рівня іноземної в усій країні. Для того, аби популяризувати англійську, в Україні запустили проєкт Future Perfect. Це національна програма, яку ініціював президент. Її реалізацією вже займаються три міністерства.

В межах Future Perfect надаватимуть доступ до нових продуктів та сервісів, які мають допомогти українцям в опануванні англійської мови. Зокрема, вже працюють платформи Empower та Promova безоплатна українська програма для вивчення англійської мови

Паралельно з цим депутати розглядають законопроєкт про іноземну мову. Він передбачає такі нововведення:

  • В Україні англійська буде мовою міжнародного спілкування.
  • Університети зможуть запровадити навчання міжнародною мовою без врахування рівня студентів.
  • Англійська мова стане обов’язковою для представників низки професій.
  • Вказівники на вокзалах, в аеропортах та портах продублюють англійською.
  • Інформаційні матеріали та будь-яка інформація, яку ви можете почути та побачити у музеях, кінотеатрах та під час культурних заходів, будуть представлені у двох варіантах: українською та англійською.

Курси англійської мови для дітей

Захопливе навчання для школярів з урахуванням їхнього віку

Деталі

Зазначимо, що нині Україна на 45 місці зі 113 можливих у світовому рейтингу знання англійської мови. Найкраще іноземну мову знають українців у Тернопільській області. Більше про це можете дізнатись за посиланням.