Пройти тест онлайн

Кому зі школярів не потрібно складати ДПА з англійської в 2019

Кому из школьников не нужно сдавать ДПА по английскому
25.01.2019

Щороку МОН випускає методичні рекомендації щодо проведення ДПА у школах, де вказано, власники яких сертифікатів звільняються від складання ДПА у формі ЗНО. Рік у рік цей перелік майже не замінюється, проте як тільки вони оновлюються, ми розміщуємо їх на сторінці курсів англійської для підлітків.

Власники сертифікатів FCE не складають ДПА

МОН запропонувало методичні рекомендації щодо проведення ДПА в школах для 9-х і 11-х класів. Для цих рівнів англійська є предметом на вибір, але вона є також і найпопулярнішим серед необов’язкових предметів. Випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з англійської – якщо обирають цей предмет. Ну, а 9-ті класи, які обрали цю дисципліну, писатимуть письмову роботу, яка буде складатися з трьох частин (читання, аудіювання та використання мови). Ознайомитись із документом можна на сторінці МОН.

Кому из школьников не нужно сдавать ДПА по английскому

Втім, деякі випускники 11-х класів можуть навіть не складати ДПА у формі ЗНО – якщо вони встигли в поточному або минулому році отримати міжнародний сертифікат, який підтверджує володіння англійською на рівні B1 і вище для загальноосвітніх шкіл, а також B2 і вище – для шкіл із поглибленим вивченням іноземних мов. У такому разі учасник отримує «автоматичні» 12 за ДПА з англійської.

У числі таких сертифікатів для рівня B1: A2 Key (140+), B1 Preliminary (140–159), IELTS 4.0–5.0, TOEFL iBT (42). Для заліку рівня B2: B2 First (160–179), IELTS 5.5–6.0, TOEFL iBT (72). Сертифікат має бути отриманий до 28 травня 2019 року, до того ж, дуже важливо вчасно його зареєструвати, щоби отримати «автомат» із ДПА.

Учні 9-х класів також можуть отримати 12 балів за ДПА з англійської автоматично, якщо вони встигли отримати свій міжнародний сертифікат у минулому або поточному році. Головне – щоби сертифікат підтверджував рівень A2 для загальноосвітніх шкіл (зокрема, сертифікат A2 Key (133–139) і B1 – для шкіл із поглибленим вивченням англійської.

Кому из школьников не нужно сдавать ДПА по английскому