Пройти тест онлайн

Невдача збірної України, відмова Усика від титулу та обмін полоненими — новини зі світових ЗМІ

daidzhest-novostei-21-27-yiulia
27.06.2024

Зірвали голос, бо щиро та гучно вболівали за збірну України на Чемпіонаті Європи з футболу?

Сподіваємось, ви не засмутились через результати! Памʼятайте, потрібно не впадати у відчай, а продовжувати розвиватись, зокрема, покращувати англійську мову.

Тому пропонуємо поглянути, про що протягом тижня писали авторитетні світові ЗМІ, та вивчити нову цікаву тематичну лексику.

Діставайте свої записники, оскільки ми розпочинаємо наш традиційний дайджест від Першого Кембриджського центру!

Футбольний словник англійською мовою

Читати

90 захисників повернулись додому — відбувся черговий обмін військовополоненими

90 захисників повернулись додому — відбувся черговий обмін військовополоненими25 червня між Україною та росією відбувся черговий обмін військовополоненими.

Цього разу додому повернулось 90 захисників. Серед них 52 оборонці Маріуполя, а також ті, хто захищав Чорнобильську АЕС та воював на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках.

Посередником обміну стали Об’єднані Арабські Емірати.

Детальніше про подію можна прочитати у матеріалі Reuters. Втім, радимо озброїтись корисною для розуміння вмісту статті лексикою!

Слово Переклад
Prisoners of war Військовополонені
Swaps Обміни
Intermediary Посередник
Exchange Обмін
Servicemen Військовослужбовці
Condition Стан

Збірна Україна зіграла внічию з Бельгією та вилетіла з Євро-2024

Збірна Україна зіграла внічию з Бельгією та вилетіла з Євро-202426 червня в рамках групового етапу Чемпіонату Європи з футболу збірна України зустрічалась із командою Бельгії.

In order to reach the next stage of the tournament, the Ukrainians had to win — Для того, щоб вийти у наступний етап турніру, українцям потрібно було обовʼязково перемагати суперників.

Втім, попри велику старанність та гострі атаки, підопічні Сергія Реброва зіграли з рахунком 0-0. Цього результату було замало, і наші хлопці вилетіли з Євро-2024.

I have a feeling in my heart that we lost this Euro in the first match against Romania. There are many reasons for the defeat, we analysed this game. I see that the players are responding to the instructions. We didn't make the play-offs because we lost important points, and not just points, but goals.

Serhii Rebrov

Як гру команди прокоментував В душі таке відчуття, що ми програли це Євро в першому матчі з Румунією. Причин поразки багато, ми розбирали цю гру. Я бачу, що гравці реагують на вказівки. Ми не вийшли в плей-офф, тому що втратили важливі очки, і не тільки очки, а й голи. головний тренер?

Дякуємо нашій збірній та віримо, що в України буде багато визначних та незабутніх перемог!

Олександр Усик добровільно відмовився від одного зі своїх титулів чемпіона світу з боксу

Олександр Усик добровільно відмовився від одного зі своїх титулів чемпіона світу з боксу

Близько 5 тижнів тому Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі за усіма версіями: WBC, WBA, WBO та IBF.

Однак, 25 червня він самостійно відмовився від титулу IBF. У чому причина?!

  • Earlier, the undefeated Ukrainian asked the IBF not to strip him of his belt and give him the opportunity to remain undisputed champion in a rematch with Tyson Fury on 21 December — Раніше непереможний українець просив IBF не позбавляти його поясу та дати йому можливість залишитись беззаперечним чемпіоном у матчі-реванші проти Тайсона Фʼюрі 21 грудня.
  • However, the IBF, according to its rules, had to strip Usyk of his championship if he did not fight their mandatory challenger — Однак, IBF, згідно зі своїми правилами, повинна була позбавити Усика чемпіонства, якщо той не битиметься з їхнім обов'язковим претендентом.
  • Therefore, Oleksandr Usyk decided to voluntarily give up the belt. According to the champion, he is giving it to Anthony Joshua or Daniel Dubois, whose fight will take place on 21 September — Тому Олександр Усик вирішив добровільно віддати пояс. За словами чемпіона, він «дарує» його Ентоні Джошуа або Даніелю Дюбуа, поєдинок між якими відбудеться 21 вересня.

Невтішна нагорода: пекінес Вайлд Танг — найпотворніша собака у світі

Невтішна нагорода: пекінес Вайлд Танг — найпотворніша собака у світіВ штаті Каліфорнія, на виставці Сонома-Марін відбувся щорічний конкурс «Найпотворніша собака світу», який проводиться вже майже 50 років.

За титул змагались 8 песиків, але перемогу здобув восьмирічний пекінес Вайлд Танг з міста Кус-Бей, штат Орегон. Собака брав участь в пʼяти останніх конкурсах поспіль, однак, перше місце виборов уперше.

Переглянути фото «повторних», а насправді прекрасних собак, та ознайомитись з деталями події можна в матеріалі The Guardian. Не забудьмо за вивчення нової лексики!

Слово Переклад
Contest Конкурс
Flattering Улесливо
Canine distemper Собача чума
Advocating Захищати
Entrants Учасники конкурсу
Appearances Зовнішність

Такими були головні новини останнього тижня червня! Продовжуйте розвивати мовні навички, ховайтесь від надокучливої літньої спеки та бережіть себе!

До слова, вдосконалювати англійську можна за допомогою нашого блогу — у ньому ми зрозуміло говоримо про складне та захопливо пояснюємо цікаве! До прикладу, нещодавно писали про «Дім Дракона», small talk англійською та дали поради з підготовки до міжнародних іспитів.

Вивчайте англійську разом із Першим Кембриджським центром!