Пройти тест онлайн

Зерновий конфлікт, досягнення Beyonce та «злочини» пса Байдена: підбірка новин з англомовних ЗМІ

Зерновий конфлікт, досягнення Beyonce та «злочини» пса Байдена: підбірка новин англомовних ЗМІ
23.02.2024

🖐🏼 Hello, guys!

Як вам ідея поєднати цікаве із корисним?! Наприклад, поглянути, про що з 19 по 23 лютого говорили світові медіа, та вивчити нову англійську лексику.

Якщо ваша відповідь — «так», то сідайте зручніше! Адже настав час для традиційної підбірки новин від Першого Кембриджського центру. Почнімо?!

Зеленський запропонував польській владі зустрітись для вирішення «проблеми на кордоні»

Зеленский предложил польским властям

Польські фермери продовжують протестувати проти експорту українського зерна.

Учасники акції блокують дороги та залізницю. А в соціальних мережах зʼявились відео, на яких видно як поблизу пропускного пункту «Медика-Шегині» протестувальники висипають українське збіжжя на землю.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на такі дії.

I have instructed our government to be at the border between our countries as soon as possible, by February 24. And I ask you, Donald, Mr. Prime Minister, to come to the border as well. And Andrzej, Mr. President, I ask you to support this dialog. This is national security. We must not delay it. The coming days give us a chance to do so.

Volodymyr Zelenskyy

Що сказав Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, зустрітись на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити. президент?

Своєю чергою Анжей Дуда підтримав пропозицію провести діалог. Участь в зустрічі візьмуть представники Євросоюзу та українського й польського урядів.

В результаті, сторони домовились зустрітись 28 березня у Варшаві.

We will look for protective solutions for Polish farmers, both internally and through the use of national funds, as well as through further negotiations with Ukraine and European institutions, to make the negative effects of trade liberalization with Ukraine less serious. Polish farmers can count on me for this.

Donald Tusk

Як ситуацію прокоментував Ми будемо шукати захисні рішення для польських фермерів, як внутрішніми методами, так і шляхом використання національних фондів, а також шляхом подальших переговорів з Україною та європейськими інституціями, щоб негативні наслідки лібералізації торгівлі з Україною були менш серйозними. Тут на мене можуть розраховувати польські фермери. премʼєр-міністр Польщі?

Станом на 22 лютого акції протесту тривають. Учасники продовжують блокувати українські вантажівки на пунктах пропуску «Устилуг», «Ягодин», «Рава-Руська», «Угринів», «Шегині» та «Краківець».

Олексій Навальний помер у російській вʼязниці

Алексей Навальный

Відомий блогер та російський опозиціонер Олексій Навальний загинув у виправній колонії у селищі Харп за полярним колом, де відбував покарання.

За словами прокремлівських медіа, причина смерті — розірвання тромбу. Повідомляється, що політик вийшов на прогулянку, після чого йому стало зле і він відразу зомлів.

Navalny was last seen just a day before his death, looking well and laughing during a court hearing via video link.

Navalny's team

Як відреагувала Востаннє Навального бачили лише за день до його смерті, він добре виглядав і сміявся під час судового засідання по відеозв'язку.  команда Навального?

Також повідомляється про те, що уряд Великої Британії запровадив санкції проти 6 керівників колонії, у якій перебував опозиціонер.

That’s why we’re today sanctioning the most senior prison officials responsible for his custody in the penal colony where he spent his final months. Those responsible for Navalny’s brutal treatment should be under no illusion — we will hold them accountable.

David Cameron

Що сказав Саме тому ми сьогодні накладаємо санкції на найвище тюремне керівництво, відповідальне за його утримання в колонії, де він провів останні місяці свого життя. Винні у жорстокому поводженні з Навальним не повинні мати жодних ілюзій — ми притягнемо їх до відповідальності. міністр закордонних справ Сполученого Королівства?

А як на подію відреагував український сегмент мережі? Неоднозначно! Частина користувачів співчувала політику, адже вважала його останнім опозиціонером у росії, тоді як інша — створювала меми про антиукраїнські висловлювання Навального.

Вчені виявили найяскравіший обʼєкт у космосі

Ученые обнаружили самый яркий объект в космосе

У далекому Всесвіті науковці виявили найяскравіший обʼєкт за всю історію досліджень космосу.

Ним став квазар J0529-4351 — яскраве ядро галактики, яке живиться енергією від гігантської чорної діри. За підрахунками вчених, обʼєкт має масу, яка в 17 мільярдів разів більша, ніж маса Сонця.

The object been staring into our eyes for many years because it's been glowing at its brightness for longer than humankind has probably existed. But we've now recognised it, not as being one of the many foreground stars in our Milky Way but as a very distant object.

Christian Wolf

Як перекласти Ми бачили цей обʼєкт протягом багатьох років, оскільки він яскраво світив довше, ніж, ймовірно існувало людство. Однак тепер ми розпізнали його не як одну з багатьох зірок нашого Чумацького Шляху, а як дуже далекий об'єкт. слова професора Австралійського університету?

Space English: вивчаємо космічну лексику

Детальніше

Завдяки такому відкриттю науковці припустили, що всі галактики мають надмасивний обʼєкт та формуються навколо чорних дір.

А детально про висновки вчених можна дізнатись за посиланням.

Однак, для того, щоб зрозуміти всі подробиці, пропонуємо ознайомитись із наступною лексикою!

Слово Переклад
Black hole Чорна діра
Voracious appetite Ненажерливий апетит
Core Ядро
Galaxy Галактика
Solar mass Сонячна маса
Brightness Яскравість
Universe Всесвіт
Luminous Світловий
Visible Видимий
Swallowing mass Поглинальна маса

Бейонсе посіла перше місце у кантрі-чарті та перемогла упередження

Бейонсе заняла первое место в кантри-чарте и победила предубеждения

Американська співачка Beyoncé стала першою темношкірою виконавицею, яка очолила Billboard Country Chart.

Її кантрі-сингл «Texas Hold ‘Em» зібрав понад 19 мільйонів прослуховувань.

Історично склалося, що у жанрі кантрі домінують білі співаки-чоловіки. Тому Beyoncé вдалось “зламати” правила гри та подолати всі упередження.

In a genre where there is a controversial attitude towards black artists, this track is a historic achievement.

The Guardian

Про що говорить У жанрі, де побутує суперечливе ставлення до темношкірих артистів, ця пісня стала історичним досягненням британське ЗМІ?

До вашої уваги — декілька фактів про успіх музикантки:

  • “Texas Hold 'Em” soared to number one on the chart after the musician released it simultaneously with the single “16 Carriages” in a surprise album announcement during the Super Bowl — “Texas Hold 'Em” злетів на перше місце у чарті після того, як музикантка випустила трек одночасно з синглом “16 Carriages” у несподіваному анонсі альбому під час Super Bowl.
  • The track made her the second artist to immediately take the top spot on the chart. Taylor Swift was the first in 2021 — Трек зробив її другою артисткою, чия пісня одразу посіла перше місце в чарті. Першою у 2021 році стала Тейлор Свіфт.
  • Beyonce's song took the top spot in just four days — Пісня Бейонсе посіла перше місце всього за чотири дні.
  • The tracks “Texas Hold 'Em” and “16 Carriages” will appear on the singer's ninth studio album Renaissance Act II, which comes out on March 29 — Треки “Texas Hold 'Em” і “16 Carriages” увійдуть до дев'ятого студійного альбому співачки Renaissance Act II, реліз якого — 29 березня.

А яке враження від пісні Beyoncé у вас? До слова, прослухати пісню та переглянути кліп до неї ви можете нижче!

Собака Байдена щонайменше 24 рази кусала агентів Секретної Служби

Собака Байдена по меньшей мере 24 раза кусала агентов Секретной Службы

Пес американського президента Джо Байдена Commander імʼя собаки  24 рази кусав охоронців.

Про це свідчать документи, які розмістили в інтернеті завдяки запитам про свободу інформації. Дані сильно відредаговані, аби приховати особистості агентів Secret Service.

Вивчаємо нові слова та вирази за допомогою реклами Super Bowl 2024

Дізнатись

Собака покинув Білий дім ще у жовтні минулого року — це сталося після того, як один з охоронців потребував медичної допомоги через сильний укус.

Більше фактів про цей інцидент!

  • The documents show at least 24 cases of bites on the wrists, forearms, elbows, waist, chest, hips and shoulders — Документи свідчать про щонайменше 24 випадки укусів за зап'ястя, передпліччя, лікті, талію, груди, стегна і плечі.
  • Despite the dog's training and consultations with specialists, the environment of the White House was simply unbearable for the Commander — Попри тренування собаки й консультації з фахівцями, перебування у Білому домі виявилось для Commander просто нестерпним.
  • A source close to the President said that the Biden family feels terrible and heartbroken — Близьке до Президента джерело повідомило, що сім'я Байденів почувається «жахливо» і «розбита горем».

Таким різноманітним на події видався цей тиждень. Сподіваємось, ви провели його продуктивно та з користю.

Попереду вихідні, а це — чудовий час, щоб зосередитись на вивченні англійської!

До слова, у нашому блозі ми детально та цікаво розбираємо різноманітні лексичні та граматичні теми, тож ви точно знайдете відповіді на всі запитання.