Пройти тест онлайн

Як успішно скласти Кембриджський іспит A2 Key (KET)

Как успешно сдать Кембриджский A2 Key (KET)
30.10.2019

Іноді для того, щоб отримати гарну роботу за кордоном, потрібно підтвердити своє знання англійської на базовому рівні. Для цього чудово підходить A2 Key (KET) – один із Кембриджських іспитів, який відповідає рівню A1–A2 за CEFR або Elementary. Сертифікат A2 Key може стати вашим квитком, наприклад, до інтернатури в Данії. Але для цього необхідно дійсно володіти знаннями мови на потрібному рівні.

Якщо ви вже задавалися питанням, що ж потрібно вміти, щоб успішно скласти такий іспит, пропонуємо вам основні вимоги:

  • Вміти представитися та розповісти про себе.
  • Вміти ставити питання англійською.
  • Вміння читати англійською на базовому рівні.
  • Вміння сприймати на слух короткі та прості діалоги.

З усього перерахованого вище не можна виділити щось одне, тому що іспит A2 Key перевіряє одразу чотири навички володіння англійською та поділяється на три частини:

  • Reading and Writing
  • Listening
  • Speaking

Під час розмовної частини вам необхідно спілкуватися в парі з іншим кандидатам та екзаменатором. Щоб успішно впоратися із завданнями Speaking, необхідно навчитися уникати односкладних та давати розгорнуті відповіді. Окрім того, варто навчитися правильно ставити запитання, розміщувати слова в правильній послідовності. І, звісно ж, потрібно в достатній мірі володіти базовою лексикою (наприклад, вміти говорити про сім’ю, роботу, хобі, подорожі тощо). Повний перелік слів базової лексики для KET можна завантажити тут.

Розділ Reading and Writing складається з дев’яти завдань, і це – найбільша частина іспиту. Щоб успішно скласти її, потрібно спочатку завжди уважно читати завдання, а лише потім переходити до читання тексту. Окрім того, під час виконання завдань намагайтеся концентруватися на значенні слів, а не на тому, наскільки вони схожі поміж собою. У завданнях, де необхідно заповнити пропуск, звертайте увагу на контекст – слова до та після пропуску: вони можуть слугувати для вас підказкою. У завданнях, де необхідно знайти відповідності питання та відповіді, звертайте увагу на контекст, у якому ставиться питання. І, звісно ж, у цьому завданні вам також стане в нагоді багатий словниковий запас, а отже, і перелік слів, наведений вище.

Завдання на сприйняття на слух полягає в прослуховуванні діалогів та відповіді на питання. Записи програватимуться двічі. Щоб успішно подолати Listening, варто завжди уважно читати завдання ще до прослуховування діалогів. Окрім того, не варто губитися, якщо ви не можете зрозуміти абсолютно все, про що говорять люди, концентруйтеся на зрозумілих вам словах. Дуже важливо почути головну думку, інше можна зрозуміти з контексту. Рекомендуємо під час першого прослуховування виділяти те, що потрібне для виконання завдань, а під час другого – уже перевіряти власні відповіді.

Радимо також завантажити та спробувати виконати пробні тести, а також прослухати приклади для завдань частини Listening. Зареєструватися на іспит A2 Key можна на сайті Grade. Там же наведена й дуже докладна структура іспиту. А якщо ви краще сприймаєте інформацію з відео, пропонуємо послухати про те, як успішно скласти цей іспит, від Анни Шовкалюк: