Пройти тест онлайн

Як впливає англійська на зарплати в Україні

21.07.2016

Ознайомившись із дослідженням жителів англомовних країн на предмет вигоди від вивчення іноземних мов, мимоволі можна задуматися, наскільки ж ці цифри відрізняються для тих, хто живе в Україні. Аналітики сайту rabota.ua провели дослідження, що продемонструвало, чи добре нині здобувачі знають англійську, і які переваги ці знання дають.

Як не дивно, але процент людей, що володіють англійською, не такий високий: навіть для напрямів науки та освіти половина кандидатів не можуть похвалитися хоча б якимось знанням. А тих, хто вивчає мову – усього 12%. Для інших областей показники ще менші.

Більше всього кандидатів зі знаннями у сфері IT, консалтингу, аудиту та аналітики, туризму, керівництва персоналом, медіа та реклами, HR, юриспруденції, науки та освіти, а також страхування.

Ну а роботи, на яких вкрай зрідка претендують кандидати зі знанням іноземних мов, навряд чи когось здивують: це будівельники, охоронці, прибиральниці, консьєржі і т.п. При цьому, зазначають фахівці rabota.ua, і в цих сферах є вигідні ніші для тих, хто володіє англійською: у таких випадках претендент може отримати більш вигідну фінансову пропозицію та роботу за кордоном.

Наскільки ж вигідне знання англійської? Згідно з останніми даними, вивчивши її хоча б до середнього рівня, можна розширити круг пропозицій по роботі на 9–20%. Люди, що оволоділи англійською на просунутому рівні, розширюють цей круг ще на 5–17% вакансій. А якщо дивитися за грошовими пропозиціями, то вільне володіння мовою збільшує зарплатню в середньому вдвічі у порівнянні з тим, що пропонується тим, хто англійську не знає.

Які напрямки потребують добрих мовних знань? Морська справа, IT, аналітика та аудит, наука та освіта, туризм, маркетинг і реклама, юриспруденція, медіа, керівництво персоналом, некомерційні організації та НДО.

Ну, а де дістати мовні знання – не секрет: для цього й існують наші курси англійської для дорослих, а також специфічніші юридична англійська та ділова англійська.