Пройти тест онлайн

Київ – одне з доступніших міст для студентів

23.02.2017

Світові був презентований рейтинг кращих міст для отримання вищої освіти, QS Best Student Cities 2017. Цікаво, що за версією нинішнього року, у сотні кращих міст опинився і Київ – на 97-му місці.

Рейтинг враховує багато показників, у тому числі – популярність міста й співвідношення кількості студентів до інших жителів, можливості працевлаштування, фінансову доступність, а також думку студентів. Кожне з цих питань значно впливає на позицію у переліку.

Примітно, що, хоча у загальному рейтингу Києву відвели всього лише 97-е місце, у категорії фінансової доступності проживання й вищої освіти він опинився у десятці кращих: на дев’ятій позиції рейтингу. Столиця України може похвалитися відносною доступністю. Наприклад, орендувати житло в Києві можна на 71% дешевше, ніж у Парижі.

Десятка кращих міст для студентів у 2017 році виглядає так:

  1. Монреаль
  2. Париж
  3. Лондон
  4. Сеул
  5. Мельбурн
  6. Берлін
  7. Токіо
  8. Бостон
  9. Мюнхен
  10. Ванкувер

Повний рейтинг з можливістю вибору за країнами можна знайти на сторінці QS Best Student Cities 2017. А якщо ви зібралися отримувати освіту за кордоном, вам може знадобитися гарна мовна база, яку можна здобути на курсах англійської для дорослих, а також підготовка до тестів Кембриджської лінійки, оскільки багато які навчальні заклади світу приймають на їх базі.