Пройти тест онлайн

Що зробити, щоб англійські слова та правила запам’ятовувалися краще

Что сделать, чтобы английские слова и правила запоминались лучше
29.10.2020

Певне, кожен стикався із ситуацією, коли намагаєшся запам’ятати правила чи нові слова, а вони все ніяк не хочуть відкладатися в пам’яті. Із такими випадками допомагають впоратися надійні та перевірені методи. Нещодавні дослідження бельгійських нейробіологів розширюють цей перелік ще одним науково доведеним методом.

Вчені виявили, що інформація засвоюється набагато краще та швидше, якщо людина сприймає її в незвичному (але не стресовому) оточенні. За таких умов організм сильніше виділяє дофамін, який прискорює процес сприйняття та утримання інформації. Дофамін підвищує настрій та мотивацію людини, приносячи відчуття задоволення.

Отож, наступного разу, коли ви готуватиметеся до міжнародних іспитів на кшталт TOEFL, IELTS або Кембриджських, і вам потрібно буде вивчити багато чого нового, спробуйте змінити оточення. Не обов’язково шукати дещо особливе, достатньо прости вийти зі звичного оточення. Можливо, вистачить навіть замість робочого столу піти сісти на стілець на кухні або в крісло на балконі. Або ж можна повторювати нові слова в затишному кафе: для мозку це вже буде незвичне оточення.