Пройти тест онлайн

Кращі виші та спеціальності в 2016 році в Україні

10.08.2016

У 2016 році МОН використовує новий принцип розподілення бюджетних місць, орієнтуючись на кількість заяв, поданих від самих перспективних абітурієнтів. Щодо підсумків вступної кампанії висловилася замісник міністра освіти Інна Совсун для видавництва «Дзеркало тижня».

За її словами, найбільшою популярністю у 2016 році користувалася Львівська політехніка, відповідно, цей виш став першим у підвищені держзамовлення. Великою кількістю заяв може похвалитися КНУ ім. Т. Шевченко, а також Київський національний економічний університет ім. Гетьмана. Серед п’яти лідерів є також Харківський національний університет ім. В. Каразіна, а замикає п’ятірку Київський торгово-економічний університет.

Далі до десятки по черзі потрапили Львівський національний університет ім. І. Франко, Кам’янець-Подільський національний університет ім. І. Огієнко, а також Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича. Замикають перелік лідерів Київський політехнічний інститут та Києво-Могилянська академія.

Інна Совсун розповіла також і про спеціальності, які більше інших приваблюють молодих українців, відмітивши, що технічні, як і у минулому році, отримують набагато менше уваги, аніж гуманітарні. Лідирує за кількістю заяв філологія, за нею слідують право та менеджмент. Багато охочих вступити на комп’ютерні науки та інформаційні технології, цікавлять випускників також середня освіта, економіка а також психологія.

У нинішньому році МОН підвищило кількість місць держзамовлення на 12,3%, таким чином домігшись, наприклад, можливості навчати 90,7 тисяч бакалаврів. Проте конкурс на державні місця високий, тому до ЗНО у наступному, 2017 році краще готуватися заздалегідь. Як відомо, у 2017 році тестування ЗНО буде проходити за попередньою програмою, тому краще всього готуватися до нього можна на наших курсах англійської для підлітків.