Пройти тест онлайн

Як автоматично отримати 12 балів за ДПА з англійської мови

Как автоматически получить 12 баллов по ДПА по английскому
5.02.2021

Щороку МОН поновлює можливість для школярів дістати 12 балів з ДПА з англійської автоматично: для цього потрібний міжнародний сертифікат. Найостаннішу інформацію щодо цього ми розміщуємо на сторінці курсів англійської для підлітків.

МОН запропонувало методичні рекомендації щодо проведення ДПА в школах для 9-х і 11-х класів. Випускники шкіл складатимуть ДПА у формі ЗНО з англійської, а 9-ті класи писатимуть роботу, яка складається з трьох частин (читання, аудіювання та використання мови).

Втім, існує альтернативний варіант:

учні 11-х класів можуть не складати ДПА з англійської, якщо у минулому або поточному календарних роках отримали (або до 24 травня 2021 року встигнуть отримати) міжнародний сертифікат, який підтверджує володіння англійською на рівні B1 і вище для загальноосвітніх шкіл, а також B2 і вище — для класів із поглибленим вивченням іноземних мов. У такому разі результати цих іспитів зараховуються, як атестація з іноземної мови, й учень отримує «автоматичні» 12 балів. 

Власники сертифікатів FCE не складають ДПА

Зверніть увагу. Якщо учень отримав міжнародний сертифікат після реєстрації для проходження атестації з англійської мови у формі ЗНО (у період з 1 лютого по 5 березня 2021 року) і до 5 березня 2021 не здійснив перереєстрацію, то йому виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови за результатами ЗНО.

учні 9-класів також можуть отримати 12 балів за ДПА з англійської автоматично, якщо минулого або поточного року вони встигли отримати свій міжнародний сертифікат, який підтверджує рівень А2 і вище для загальноосвітніх шкіл, а також B1 і вище – для класів із поглибленим вивченням іноземних мов. 

Для заліку рівня А2 потрібен сертифікат A2 Key. Підтвердити рівень B1 можуть такі мовні іспити, як A2 Key, B1 Preliminary і IELTS, для B2 потрібні B2 First, IELTS чи TOEFL iBT.

Повний перелік іспитів, які можуть забезпечити 12 балів по ДПА автоматично – у рекомендаціях МОН.