Пройти тест онлайн

Особливо складні для написання слова, частина 2

6.10.2016

Ми вже розглядали деякі англійські слова, в яких люди найчастіше роблять помилки на письмі. А сьогодні пропонуємо вам ознайомитися ще з декількома. Ну а тих, хто хотів би добре попрацювати над власною грамотністю, ми запрошуємо до англійських граматичних клубів.

Liaison

У багатьох виникають проблеми з написанням двох голосних підряд, що вже казати про поєднання одразу трьох голосних, як у цьому слові французького походження: цілком може вийти «liason».

Convalesce

Особливу проблему у цьому випадку складає закінчення –sce: дуже хочеться ще написати «convalece». Подібні труднощі викликають і інші слова латинського походження з подібним закінченням, наприклад, acquiesce, coalesce і incandesce.

Supersede

Для деяких виникає спокуса написати це дієслово як «supercede», за прикладом accede і intercede, але робити цього не слід.

Ecstasy

Ще один приклад з «проблемною» літерою «s»: складно подолати бажання написати «ecstacy».

Caribbean

Карибське море втрачає власну привабливість, як тільки необхідно правильно написати його назву англійською. Неправильних варіантів – море: від Carribean до Caribean.

Harass

А ось – той випадок, коли подвоюється лише одна літера, але так хочеться подвоїти ще одну за компанію, і написати «harrass».

Maintenance

Дуже багатьом хочеться перевірити написання цього слова спорідненим maintain і написати «maintainence». На жаль, у даному випадку «перевірочне» слово скоріше заплутує, аніж допомагає.

Pronunciation

Ще один варіант, у якому плутанина виникає через споріднених. Існує дієслово «pronounce», але немає іменника «pronounciation». Фахівці рекомендують проговорювати обидва слова голосно перед написанням, щоб запам’ятати різницю.

Arctic

Підступна «мовчазна» літера «с» не вимовляється, але присутня при письмі. Тому написати «Artic» – помилка. Таким же чином виникає проблема і з Антарктикою.

Recommend

Добре, якщо ви пам’ятаєте, що у цьому слові є подвоєння. Головне – не переплутати, якої саме літери, щоб не отримати «reccommend» або «reccomend».

Deductible

У цілому, це слово – лише однин з багаточисленних прикладів, коли плутаються закінчення –ible й –able, у таких випадках виходить «deductable».