Пройти тест онлайн

«Ми тут»! Перший Кембриджський центр долучився до міжнародного проєкту з PinchukArtCentre

«Ми тут»! Перший Кембриджський центр долучився до міжнародного проєкту з PinchukArtCentre
17.08.2023

У 2022 році українцям довелося пройти крізь чи не найбільш емоційний та вирішальний момент в історії. Ми далі виборюємо право на життя у повномасштабній війні з росією, і разом з нами проживають і відкривають світові цей досвід митці. Один з проєктів, який допомагає українцям бути почутими, нині проходить у PinchukArtCentre, частиною якого став і Перший Кембриджський центр!

«Ми тут» — це одна з акцій глобального мистецького проєкту Inside Out, що покликаний обʼєднувати комʼюніті та зробити їхні історії видимими. Для українців це змога відчути єднання у складні часи та завдяки власним портретам показати, що всі ми поруч, «ми тут!».

Брати участь у проєкті можуть усі охочі, зокрема й групи друзів, колег, родини чи просто однодумців. Однією з таких стала і спільнота Першого Кембриджського центру, що став першою компанією, яка долучилась до цієї акції!

Sharing the message «We are here!»

9 серпня команда нашого центру вирушила до PinchukArtCentre. Уперше з початку повномасштабної війни наші працівники, викладачі та студенти зібралися усі разом на великій події офлайн та зробили понад 30 власних фотопортретів, які згодом стали частиною арт-об’єкту та власне втіленням глобального проєкту Inside Out.

«Ми тут»! Перший Кембриджський центр долучився до міжнародного проєкту з PinchukArtCentre

Його творцем є французький митець JR. Inside Out реалізували вже 2 500 разів у понад 150 країнах, де кожна акція мала однакову суть, проте виражала різні меседжі, які хотіли донести певні спільноти — про різноманітність, фемінізм, расизм, зміни клімату, освіту, права дітей, мистецтво та інше.

Проєкт Inside Out в Україні JR втілив для того, щоб показати, як люди можуть самовиразитися, показати те, що вони відчувають, виразити свої емоції та передати всьому світу, що ми, власне, тут, і продовжуємо жити попри щоденні небезпеки.

Олександра Михайленко, координаторка PinchukArtCentre

«Ми тут»! Перший Кембриджський центр долучився до міжнародного проєкту з PinchukArtCentre

Крім фотосесії та друку світлин, учасники акції залишили свої аудіоповідомлення про те, що для кожного означає «Ми тут». Це короткі записи, які перекладуть на кілька мов світу та транслюватимуть для іноземних слухачів, аби вони більше дізналися про думки українців.

Також для нашої команди мистецький центр організував екскурсію виставками самого JR та ще двох українських митців — «Траєкторії Польотів» Жанни Кадирової та «Історії стосунків» Пьотра Армяновського. Усі вони так чи інакше звʼязані однією темою — розвитком українського суспільства та війною з російською федерацією.

«Ми тут»! Перший Кембриджський центр долучився до міжнародного проєкту з PinchukArtCentre

Так, для нашої команди це була можливість не лише зробити фото та ознайомитись із сучасним мистецтвом, а ще й:

  • вийти за рамки аудиторій та навчання і ближче познайомитися зі студентами;
  • показати, що розвиток, і не лише в англійській мові, — це рушійна сила, а сучасне мистецтво дозволяє розкривати себе, свої проблеми та проговорювати їх;
  • обʼєднатися спільними цінностями в одну комʼюніті студентів, викладачів та усієї команди нашого центру.

Для нас люди дійсно важливі, ми піклуємося про кожного члена команди й наших студентів. Ми це неодноразово доводили під час складних випробувань, таких як початок повномасштабного вторгнення. Тоді менеджери працювали ледь не цілодобово.

Стейтмент «Ми тут» він в принципі про нас, адже протягом всього часу ми залишаємось тут, працюємо в онлайні та офлайні, продовжуємо навчатись і розвиватись, і робити все можливе, щоб це приносило результат.

Анастасія Полушина, Chief Marketing Officer в Першому Кембриджському центрі

Отже, арт-об’єкт у рамках проєкту «Ми тут» ви можете побачити поруч із нашим офісом! Кожне фото ми наклеїли на арку на перетині вулиць Івана Франка та Ярославів Вал. Саме тут ми працюємо, навчаємо англійської та чекаємо на вас!

Перший Кембриджський центр у проекті «Ми тут»!

Ми завжди раді співпрацювати у різних форматах з класними організаціями, з якими у нас спільні цінності та бачення. І завжди щасливі бути частиною глобальної спільноти.

Анастасія Полушина

Так, подібні акції, як і вивчення англійської мови, — це ключ, завдяки якому наша спільнота зможе розповісти про Україну та українців. Тож ми завжди поруч і готові допомагати розвиватися та досягати мети на цьому шляху.

До зустрічі у Першому Кембриджському центрі!