Пройти тест онлайн

Бій Усика, інтерв’ю Зеленського та новий сезон «Bridgerton» — новини англомовних ЗМІ

Бій Усика, інтерв’ю Зеленського та новий сезон «Bridgerton» — новини англомовних ЗМІ
23.05.2024

Не знаєте, куди сховатись від надокучливої спеки та намагаєтесь трішки освіжитись?

Беріть улюблений напій, додавайте в нього лід та let’s go читати дайджест від Першого Кембриджського центру!

Як завжди, ми пропонуємо «вбити двох зайців»: розібрати, про що цього тижня писали авторитетні світові медіа та вивчити нову англійську лексику.

We’re getting started!

Олександр Усик переміг Тайсона Ф’юрі та став абсолютним чемпіоном світу

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу18 травня в Саудівській Аравії українець Олександр Усик переміг британця Тайсона Фʼюрі та став абсолютним чемпіоном світу з боксу в надважкій вазі.

Українському боксеру вдалось обʼєднати всі 4 титули за версіями WBA, WBO, IBF та WBC — подібне досягнення не вдавалось нікому.

It's a great time. It's a great day. Thank you so much to my team. It's a big opportunity for me, for my family, for my country. Slava Ukraini!

Oleksandr Usyk

Що після бою сказав Це чудовий час. Це чудовий день. Дуже дякую моїй команді. Це велика можливість для мене, для моєї сім'ї, для моєї країни. Слава Україні! чемпіон?

I believe he won a few of the rounds, but I won the majority. His country is at war, so people are siding with the country at war. Make no mistake, I won that fight in my opinion.

Tyson Fury

А як свою поразку прокоментував Я вважаю, що він виграв кілька раундів, але більшість виграв я. Його країна перебуває в стані війни, тому люди стають на бік країни, що воює. Не помиляйтесь, на мою думку, я виграв цей бій. Фʼюрі?

Попри такі слова, боксери розійшлись спокійно та приязно: дякували одне одному за бій, Фʼюрі поцілував Усика в голову, а той обійняв його.

Погляньмо на факти про цей історичний двобій!

  • Until the 9th round, the judges gave their scores with a minimal advantage to Fury — До 9-ого раунду судді віддавали свої оцінки з мінімальною перевагою Фʼюрі.
  • At the end of the ninth round, Oleksandr Usyk managed to land a powerful series of punches — the ropes saved him from falling, and the referee prevented the Ukrainian from finishing the attack — Наприкінці девʼятого раунду Олександру Усику вдалось завдати потужної серії ударів — від падіння британця рятували канати, а суддя завадив українцю закінчити атаку.
  • As a result, Oleksandr won by a split decision of the judges: two gave preference to the Ukrainian — 115-112 and 114-113 points, and only one — Fury: 114-113 — В результаті, Олександр переміг роздільним рішенням суддів: двоє віддали перевагу українцю — 115-112 та 114-113 балів, і лиш один — Ф'юрі: 114-113.
  • Usyk has now joined the elite club of fighters who have held all the world heavyweight belts — and he is the first to do so in the four-belt era that began in 2007 — Тепер Усик приєднався до елітного клубу бійців, які володіли всіма титулами чемпіона світу у важкій вазі — і він перший, хто зробив це в епоху чотирьох поясів, яка розпочалася у 2007 році.

До речі, до списку беззаперечних чемпіонів входять Джек Демпсі, Джо Луїс, Флойд Паттерсон, Мухаммед Алі, Джо Фрейзер і Майк Тайсон

Вивчаємо всі назви видів спорту англійською

Читати

Президент Ірану загинув в авіакатастрофі

Президент Ірану загинув в авіакатастрофі19 травня проросійський президент Ірану Ебрагім Раїс розбився в авіакатастрофі поблизу кордону з Азербайджаном. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

На борту разом із ним перебував міністр закордонних справ Хосейн Амірабдоллахян, а також шість пасажирів та членів екіпажу. Уламки гелікоптера знайшли вранці наступного дня, після нічних пошуків в несприятливих погодних умовах.

21 травня в Ірані відбулася farewell ceremony. церемонія прощання

The plane crash comes at a time divisions in Iran due to a series of political, social and economic crises. Iran's rulers are facing international pressure over Tehran's controversial nuclear programme and deepening military ties with Russia during the war in Ukraine — Авіакатастрофа сталася в час розбіжностей в Ірані через низку політичних, соціальних та економічних криз. Правителі країни стикаються з міжнародним тиском через спірну ядерну програму Тегерана і поглиблення військових зв'язків з росією під час війни в Україні.

Однак, українців найбільше хвилює питання, чи припинить Іран постачати зброю та безпілотники росії. У Білому домі вважають, що смерть президента ніяк не вплине на міжнародні відносини, адже по факту країною керує 85-річний верховний лідер Алі Хаменеї.

We don't expect any change in Iranian behaviour, and so the Iranians shouldn't expect any change in American behaviour when it comes to holding them accountable. The US will realise that Iran will continue to supply Russia with drones and other weapons for its war in Ukraine.

John Kirby

Що сказав Ми не очікуємо жодних змін у поведінці Ірану, і тому іранці не повинні очікувати жодних змін в американській поведінці, коли йдеться про притягнення їх до відповідальності. США усвідомлюють, що Іран продовжить постачати росії безпілотники та інше озброєння для її війни в Україні. американський високопосадовець?

Детальніше про подію та її наслідки читайте в матеріалах Reuters і обовʼязково ознайомтесь з корисною лексикою!

Слово Переклад
Crashed Розбився
Border Кордон
Wreckage Уламки
Public mourning Громадський траур
Nuclear programme Ядерна програма
Shadow war Гібридна війна

Авіаційний словник: слова та фрази

Вивчати

Зеленський розповів про 5 років свого президентства та ситуацію на фронті

Володимир Зеленський дав інтервʼю Reuters: розповів про 5 років свого президентства та ситуацію на фронті20 травня Президент України Володимир Зеленський дав ексклюзивне інтервʼю Reuters. В ньому він розповів про становище на лінії фронту, вибори в умовах військову стану та підтримку Заходу.

Найцікавіші цитати та висловлювання Президента ми зібрали нижче!

The situation on the frontline is one of the most difficult at the moment, as a new offensive by Russian troops has begun in the direction of Kharkiv. A very powerful wave is coming to Donbas No one even notices that there has actually been more fighting in the east of the country, namely in the Donbas region: Kurakhove, Pokrovsk, Chasiv Yar.

Volodymyr Zelenskyy

Що Зеленський сказав Зараз ситуація на фронті одна з найскладніших, тому що розпочався новий наступ російських військ у напрямку Харкова. Дуже потужна хвиля йде на Донбас. Ніхто навіть не помічає, що на сході країни, а саме на донбаському напрямку, боїв насправді стало більше: Курахове, Покровськ, Часів Яр. про ситуацію на фронті?

Every decision that we come to, and then all together, is about a year late. We have never used Western weapons on Russian territory because we don't have consent to do so. We are in talks with our partners so that we can use their weapons against the build-up of Russian equipment on the border and even on their territory. So far, there is nothing positive.

Volodymyr Zelenskyy

А як Президент прокоментував Кожне рішення, до якого приходимо ми, а потім всі разом, запізнюється приблизно на рік. Ми ніколи не використовували західну зброю на російській території, тому що у нас немає згоди на це. Ми ведемо переговори з партнерами, щоб ми могли використовувати їхню зброю проти нарощування російської техніки на кордоні та навіть на їхній території. Поки що нічого позитивного немає. затримку надання зброї західними партнерами?

My five-year term is not over yet. It is extended due to martial law. It is difficult to assess my performance over these five years, and it would not be very ethical to do so now. I am happy to be the President of a nation that does not shy away from dangers and risks.

Volodymyr Zelenskyy

Як він відповів Мій п'ятирічний термін ще не закінчився. Він продовжується через воєнний стан. Важко оцінювати мою діяльність за ці п'ять років, і зараз це було б не дуже етично. Я щасливий бути Президентом нації, яка не цурається небезпек і ризиків. на питання про закінчення президентського терміну?

The Russians use 300 aircraft on the territory of Ukraine. We need at least 120, 130 F-16s to counter them in the sky.

Volodymyr Zelenskyy

Також Володимир Зеленський висловив Росіяни використовують 300 літаків на території України. Нам потрібно щонайменше 120, 130 літаків F-16, щоб протистояти в небі. позицію щодо надання літаків.

I would not say that I see maximum risks today. I do not believe that the Republicans are against supporting Ukraine, but some of the messages coming from them are worrying.

Volodymyr Zelenskyy

Що Президент сказав Я б не сказав, що сьогодні я бачу максимальні ризики. Я не вважаю, що республіканці виступають проти підтримки України, але деякі меседжі, які надходять з їхнього боку, викликають занепокоєння. про вибори в США?

Якби в Україні наразі не був запроваджений військовий стан, то президентські вибори відбулись 31 березня, а повноваження Зеленського закінчилися б 20 травня.

Українка долучилася до зйомок серіалу «Bridgerton»

Третій сезон Bridgerton — найпопулярніший серіал у 78 країнах світу. Декілька епізодів знімала українка

Українка Діана Оліфірова приєдналась до команди серіалу «Bridgerton» та зняла 3-тій та 4-тий епізод третього сезону.

Про це стало відомо завдяки допису в Instagram режисера Ендрю Ана.

It was an honor to direct episodes 3 and 4 of The Bridgertons Season 3! I had the pleasure of working with so many incredible cast and crew members. Thank you to our cinematographer Diana Olifirova for her spirit and talent.

Andrew Ahn

Як перекласти Для мене було честю знімати 3 і 4 серії 3 сезону Бріджертонів! Я мав задоволення працювати з багатьма неймовірними акторами та членами знімальної групи. Дякую нашому оператору Діані Оліфіровій за її натхнення і талант. слова режисера?

А якщо ви не в темі «Бріджертонів», погляньте на цікаві факти про популярний серіал!

  • The Bridgerton series debuted on the Netflix streaming platform in 2020. Due to its great success, it was renewed for a second season just a month after the end of the first — Серіал « Бріджертони» дебютував на стрімінговій платформі Netflix у 2020 році. Через великий успіх його продовжили на другий сезон всього за місяць після закінчення першого.
  • The series depicts the life of high society in England in 1812-1820, emphasising the themes of love, family responsibilities, social norms, as well as gossip and intrigue — Серіал зображає життя вищого суспільства Англії періоду 1812-1820 років, підкреслює теми кохання, сімейних обовʼязків, соціальних норм, а також пліток та інтриг.
  • The third season was released on 16 May and became the most popular on Netflix in 78 countries: the first part of the new season received 45.1 million views in just 4 days — Третій сезон вийшов 16 травня та став найпопулярнішим на Netflix у 78 країнах: перша частина нового сезону всього за 4 дні отримала 45,1 млн переглядів
  • The first two seasons are still in the top ten most watched series of all time on Netflix — Перші два сезони все ще перебувають у десятці найпопулярніших серіалів усіх часів на Netflix.

Детальніше про сюжет та досягнення фільму можна прочитати у статті BBC. Остерігайтесь спойлерів та озбройтесь новими словами та виразами!

Слово Переклад
High society Вище суспільство
Lush Пишний
Enticing Спокусливий
Romance Романтика
Exceed Перевищувати
Viewers Глядачі

OpenAI використовує голос Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон розлючена через те, що штучний інтелект нібито відтворив її голос

Американська акторка та номінантка на премію «Оскар» Скарлетт Йоханссон обурена тим, що компанія OpenAI навмисне скопіювала її голос для озвучування штучного інтелекту.

Втім, розробники заперечують такі заяви, попри те, що генеральний директор Сам Альтман натякнув на те, що Скарлетт є голосом, на ім’я Sky. Він написав слово «her» в соціальні мережі Х — це сприйнялось як відсилання до фільму «Her», в якому і грала Йоханссон.

Які слова та вирази потрібно знати для перегляду «Оскару»?

Дізнатись

Згодом стало відомо, що той же директор звертався з пропозицією озвучити ChatGPT 4.0 у вересні минулого року, але акторка йому відмовила.

He told me that he felt that by my voicing the system, I could bridge the gap between tech companies and creatives and help consumers to feel comfortable with the seismic shift concerning humans and AI. He said he felt that my voice would be comforting to people.

Scarlett Johansson

Як перекласти Він сказав мені, що, на його думку, озвучуючи систему, я зможу подолати розрив між технологічними компаніями та творчими людьми і допомогти споживачам відчути себе комфортно під час сейсмічного зсуву, що стосується людей і ШІ. Він сказав, що відчуває, що мій голос буде заспокійливим для людей слова Скарлетт Йоханссон?

When I heard the demo version released, I was shocked, angry and disbelieving that Mr Altman would work with a voice that sounded so much like mine. Even my closest friends and media representatives could not distinguish it from mine.

Scarlett Johansson

Як вона відреагувала Коли я почула випущену демонстраційну версію, я була шокована, розлючена і не вірила, що пан Альтман буде працювати з голосом, який звучить так схоже на мій. Навіть мої найближчі друзі та представники ЗМІ не змогли відрізнити його від мого. , коли почула свій голос?

Та навіть попри таку схожість, в компанії заперечують використання голосу номінантки на «Оскар».

Sky's voice does not belong to Scarlett Johansson, and it was never meant to sound like her.

Sam Altman

Що сказав Голос Sky не належить Скарлетт Йоханссон, і він ніколи не мав бути схожим. генеральний директор?

Детальніше про інцидент йдеться в матеріалах Sky News. Запрошуємо їх переглянути, а для того, щоб все зрозуміти, ознайомтеся з лексикою!

Слово Переклад
Shocked Шокований
Angered Розгніваний
Declined Відхилений
Similar Подібний
Outlet Вихід
Reconsider Передумати

Цього тижня новини були ж такими спекотними, як і погода. Однак гарячі температури — не привід «закидати» вивчення англійської. Тим паче в Першому Кембриджському центрі триває набір на літні курси вивчення англійської!

Дізнайтесь про актуальні програми, їх переваги, особливості та оберіть групу за посиланням.

See you next week!