Пройти тест онлайн

У Польщі збільшать кількість місць у школах та дитсадках для українців

polskye-shkoli-y-detsadi-prymut-bolshe-ukraynczev
13.07.2022

Школи та дитсадки Польщі зможуть прийняти ще 200 000 дітей з України у наступному навчальному році.

За словами міністра освіти та науки Польщі Пшемислава Чарнека, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, польські школи прийняли 160 тисяч українських дітей, а дитсадки – 40 тисяч.

Тепер кількість місць готові подвоїти, проте більш точно про це обіцяють повідомити упродовж наступних тижнів.

Система еластична, узгоджена з керівними органами, самоврядуванням, відділами освіти, Міністерством внутрішніх справ та адміністрації. Ми готові приймати українських дітей.

Пшемислав Чарнек, міністр освіти і науки

Також очільник польського МОН додав, що з 1 вересня не планується дистанційне чи змішане навчання, адже немає такої ініціативи від Міністерства охорони здоров’я чи інших відповідних служб.

Зазначимо, що в Україні початок навчального року у школах планують на 1 вересня 2022 року, а кінець на 30 червня 2023 року. Проте університетам і коледжам рекомендують почати освітній процес раніше й перейти на шестиденний графік навчання.

Як самостійно навчати дошкільнят англійській мові

Дізнатися!

З початку війни до 18 червня до Польщі приїхали понад 4 мільйони українців, а у зворотному напрямку виїхали 2,195 мільйонів людей. Станом За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців на 16 червня 2022 року статус тимчасового захисту в Польщі отримали 1 мільйон 169,5 тисяч громадян України.