Пройти тест онлайн

Вступники на магістрів будуть складати ЗНО

23.10.2016

МОН активно реформує шкільну середню освіту, але не забуває і про вищу. У числі найближчих запланованих змін – необхідність складання іспиту в форматі ЗНО для тих, хто вирішив вступати на магістратуру.

Першими новий уклад випробують ті, хто вирішив отримати ступінь магістра зі спеціальності «Право»: їм належить складати спеціально розроблене ЗНО вже під час прийдешньої вступної кампанії – у 2017 році. А деякі студенти, що вступили на магістратуру за цим напрямом, встигли випробувати подібні іспити у 2016 році. ЗНО було введене у якості тесту для деяких обраних навчальних закладів.

Чому саме тим, хто обрав «Право» належить першими складати ЗНО? Олег Шаров, директор департаменту вищої освіти в МОН, пояснив позицію міністерства: саме для цієї професії необхідна особлива підготовка, оскільки до її представників в Україні висувають особливі вимоги. Таким чином університети намагаються переконатися, що на магістратуру потрапляють кандидати, які мають повний багаж необхідних знань, а також навичок.

З іншого боку, вимога обов’язкового складання ЗНО при вступі на магістратуру «Права» має деякі уступки. Наприклад, ті студенти, хто підтвердив, що володіють іноземною мовою на рівні В1 або вище, можуть не складати відповідне тестування. Чудовий варіант – складання іспитів Cambridge English: і звільнення від тестування, і міжнародний сертифікат, який приймають тисячі навчальних закладів, організацій та роботодавців по всьому світу.