Пройти тест онлайн

Правила англійської граматики, що видають інтелектуалів

22.02.2016

Активні заняття англійською не проходять дарма: покращуються не лише розмовні навички, але й усі інші, у тому числі – письмо. Незважаючи на популярність засобів автоматичного вводу тексту, багато хто і досі «зустрічає за одягом», а вірніше – за текстом, і саме тому грамотність здатна видати в вас інтелектуала.

Пропонуємо ознайомитися з п’ятьма правилами, які, за думкою авторів grammarly.com, здатні показати вашим співбесідникам, наскільки ви грамотні.

  1. Знайте різницю між lie та lay

Здавалося б, два простих слова, але їх занадто часто плутають і використовують одне замість іншого. Щоби не робити так, досить запам’ятати, що у lie немає прямого об’єкту дії, на відміну від lay, яке зазвичай іде у парі з предметом, який кладуть.

Далі слід відрізняти їх форми відмінювання, які краще просто запам’ятати: lie – lay – lain – lying; lay – laid – laid – laying.

  1. Узгоджуйте займенники зі словами, до яких вони відносяться

Не забувайте використовувати займенники однини, якщо вони відносяться до когось в однині, і множини – якщо до чогось у множині. Слід також пам’ятати, що у парі зі словами anybody, anyone, everybody й everyone використовуються займенники у однині.

  1. Знайте різницю між who та whom

Прийнято використовувати who чи whoever, якщо вони виступають у якості об’єкта, а  whom і whomever – якщо вони виступають у якості суб’єкта, на якому і проводиться дія.

  1. Розпізнавайте умовний спосіб

Умовний спосіб використовується у випадках, коли висловлюються прохання або побажання на протилежність створеним умовам. У такому випадку дієслово не змінює своєї форми, залишаючись в інфінітиві. Наприклад: It is important that you be [а не are] ready for the drive.

  1. Використовуйте стандартні форми неправильних дієслів

Іноді відмінювання неправильних дієслів може бути складним – у деяких випадках не завжди зрозуміло, яку з форм краще використати. Для цього краще вивчити найпопулярніші неправильні дієслова та їхні форми – їх не так вже й багато. А у випадку вагань, якщо у реченні немає слів на кшталт have, do, be, can или could, краще використовувати форму минулого часу, а також дієприкметник в минулому часі – якщо вони є.