МОН розробило тест на основі штучного інтелекту, що допомагає обрати фах школярам
МОН спільно з ІМЗО Інститутом модернізації змісту освіти та Асоціацією інноваційної та цифрової освіти розробили спеціальний тест, який допомагає людині вибрати фах.
Це повʼязано з тим, що більшість людей не одразу знаходять себе в тій чи іншій сфері. Часто так буває, що людина може змінити кілька робіт, поки не знайде «ту саму».
Що можна визначити за допомогою тесту?
Цікаво, що цей тест створили на основі штучного інтелекту у межах всеукраїнського проєкту “Обери професію своєї мрії”.
Тест на визначення спеціальності безплатний і пройти його може кожен охочий.
Так, тестування допомагає точно й дуже швидко визначити здібності до понад тисячі професій. Крім того, технологія пропонує актуальні та перспективні види діяльності.
Унікальний інструмент проєкту, яким безплатно може скористатися кожен учень та учениця — профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту. Штучний інтелект — це здатність комп'ютера виконувати ті завдання, які зазвичай потребують людського мислення, уміння навчатися, розпізнавати алгоритми
По закінченню тексту програма покаже результат, наскільки успішним буде вибір обраного фаху в майбутньому. Такі технологічні новинки дозволяють вже зараз обрати власний напрямок навчання та карʼєри.
У МОН додають, що тестування вже пройшли понад 100 тисяч здобувачів освіти.
До речі, Освітній хаб Києва розробив онлайн-платформу з безплатними курсами 140 найпопулярніших професій.
Над цією розробкою працювали понад 50 компаній-роботодавців та педагоги вищих навчальних закладів.
Навчання на курсах проходить в інтерактивному форматі SCORM. Тобто, курси містять сторітелінг, персонажів і тестові завдання, які допомагають учням краще засвоювати інформацію.
Серед професій, яким можуть навчитися українці є:
- військовий,
- маркетолог,
- IТ-фахівець,
- архітектор,
- банкір,
- будівельник.
Якщо ж ви хочете бездоганно вивчити англійську мову, радимо завітати у Перший Кембриджський центр. Тут ви знайдете курси англійської на будь-який смак і рівень.