Пройти тест онлайн

Найкращі закордонні та українські виші в рейтингу QS World University Rankings 2020

мировой рейтинг вузов qs 2020
19.06.2019

Рейтинг QS World University Rankings щорічно визначає найкращі університети світу, враховуючи цілу низку параметрів, у кожного з яких – свої лідери. Пропонуємо вам ознайомитися з десяткою найкращих свіжого QS World University Rankings 2020, які неперевершено себе продемонстрували і за кількістю цитованих наукових робіт, і за відгуками роботодавців, і за думкою іноземних студентів, і за кількістю викладачів до кількості студентів, і за іншими показниками.

Топ-10 у свіжому рейтингу виглядає так:

  1. Массачусетський технологічний інститут (США).
  2. Стенфордський університет (США).
  3. Гарвардський університет (США).
  4. Оксфордський університет (Велика Британія).
  5. Каліфорнійський технологічний інститут (США).
  6. Швейцарська федеральна вища технічна школа Цюриха (Швейцарія).
  7. Кембриджський університет (Велика Британія).
  8. Університетський коледж Лондона (Велика Британія).
  9. Імперський коледж Лондона (Велика Британія)
  10. Чиказький університет (США).

У поточному році трійка лідерів залишилася тою самою – Массачусетський технологічний інститут, Стенфордський і Гарвардський університети. А Оксфордський університет продовжує бути найкращим у Великій Британії. З іншого боку, університети США та Британії трохи «просіли» за власними підсумковими балами – загалом через падіння кількості іноземних студентів (що спричинене політикою країн). Щоб їх почали обходити університети інших країн, ще далеко, але падіння показника вже відчутне.

Нагадаємо, що університети США та Великої Британії приймають іноземних студентів, які довели власну мовну компетенцію за допомогою міжнародних іспитів TOEFL, IELTS або Cambridge English – залежно від вимог конкретного ВНЗ.

Знайшлося в рейтингу місце і для семи українських освітніх закладів. Харківський Національний університет ім. Каразіна утвердився на 491 щаблині, трохи втративши позицію в порівнянні з минулим роком, коли йому було відведене 481 місце.

КНУ ім. Шевченка опинився в категорії 541–550, НТУ «ХПІ» – у 651–700, НТУУ «КПІ» та Сумський державний університет – у категорії 701–750, НУ «Львівська політехніка» влаштувався в категорії 751–800. Уперше в рейтингу з’явилася НаУКМА (Києво-Могилянська Академія), але потрапила до непублічної частини рейтингу, тобто, до категорії після 1001 місця.

Ознайомитися з повною версією рейтингу можна за посиланням.