Пройти тест онлайн

Шкільні атестати стануть доступними в “Дії”

Новый проект (55)
27.05.2022

Наступного року свідоцтва про повну загальну середню освіту для випускників шкіл будуть доступні в електронному форматі в “Дії”.

Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак також запевнив, що цього року всі випускники обов’язково отримають документ про освіту. Зокрема й ті, хто вимушений був переїхати через війну в інше місто або державу та змінити школу.

Всі наші діти прикріплені до своїх шкіл, і якщо вони виїхали в інший регіон чи навіть за кордон і не можуть зв’язатися зі своїм закладом освіти, то вони можуть долучитися до будь-якої дистанційної школи, і ця школа буде замовляти для них свідоцтво. Тобто всі діти в будь-якому разі мають отримати свідоцтво.

Сергій Бабак

Однак, формування електронних атестатів можливе лише з 2023 року, оскільки цей процес вимагає чимало змін у державних реєстрах та законодавстві.

Ми хотіли запустити електронний атестат в Дії, але зараз фізично не встигаємо цього зробити, бо одночасно треба робити зміни по державних реєстрах і у законодавстві, щоб отримати доступи до реєстрів.

Сергій Бабак

Загалом, за словами міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, за період повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України за кордон виїхали 672 тисячі учнів та 26 тисяч учителів.