Пройти тест онлайн

КМІС дослідив, скільки часу українці проводять в мережі

КМІС дослідив, скільки часу українці проводять в мережі
29.01.2024

Протягом останніх років інтернет став потребою. І не лише тому, що він дає доступ буквально до всього, а й у першу чергу через можливість оперативно отримувати інформацію, що особливо важливо в умовах війни.

Тому з низки причин все більше людей стають активними користувачами глобальної мережі. Київський Міжнародний інститут соціології за підтримки UNDP та Швеції восени 2023 року провів всеукраїнське соцопитування, яке стосувалося державних послуг. Воно розкрило і питання користування інтернетом.

Які дані щодо користування інтернетом в Україні?

Опитування показало, що відсоток українців, які кожного дня користуються інтернетом, зріс до 80%. Попереднього 2022 року такий показник становив 72%.

Ці 80% користувачів щодня проводять онлайн понад 3 години.

Водночас за підсумками минулого року лише 11% респондентів витрачали на інтернет 2-3 години.

За два роки (2021-2023) спостерігаємо зростання на 5% тих, хто почав користуватися інтернетом, і збільшення на 10% тих, хто щоденно користується інтернетом по 3+ години.

Аналітичний звіт КМІС

Загалом тенденція показує, що кількість користувачів глобальної мережі лише зростає. Разом з цим росте і час, який люди витрачають на інтернет.

Однак, все ще залишається певна кількість людей, які взагалі не користуються інтернетом: такими виявились 9% опитаних.

Найбільше у цій категорії — людей старшого віку. Вони або взагалі не стають користувачами, або ж проводять в онлайні по кілька годин на місяць.

Ознайомитися з іншими висновками аналітичного звіту та дізнатися дані про тенденції використання державних електронних послуг можна за посиланням.

Раніше ми розповідали про спільне дослідження USAID, InMind та Internews щодо джерел отримання інформації. Понад половина опитаних зазвичай споживають інформацію з соціальних мереж та месенджерів, зокрема з Telegram.

Ми часто розповідаємо про те, як використовувати можливості інтернету та час проведений в ньому з користю. Тому переходьте за посиланням, аби дізнатися, які новинні ресурси читати, щоб заодно покращувати рівень англійської.

Також слідкуйте за нашою щотижневою підбіркою новин з України та світу, про які пишуть іноземні ЗМІ!