Пройти тест онлайн

Сленг, котрий справді стане у нагоді

5.04.2018

Ви вже встигли перевірити свої знання сучасного англійського сленгу? Пропонуємо поповнити власний словник ще кількома словами, що справді можуть стати у нагоді у житті, адже вони нині так часто використовуються, що їх знає майже кожен, до того ж вони потрапили до Оксфордського словника. Гарний спосіб додати різноманіття та яскравості своїй розмовній англійській.

  1. Muggle – це слово подарувала світові Джоан Роулінг із виходом у світ книжок про Гарі Поттера. Тепер цей термін використовується не лише у відношенні людей без магічних здібностей, а і коли людині просто бракує певних навичок та здібностей у певній сфері.
  2. Noob – таке образливе прізвисько отримує новачок у будь-якій сфері, але частіше всього – у багатокористувацьких комп’ютерних іграх.
  3. Obvs – популярне скорочення для obviously.
  4. OMG – ще одне скорочення – oh my god – вигук для висловлення здивованості, схвильованості і навіть недовіри.
  5. Po-po – сленгова не найприємніша назва поліції.
  6. Purple State – пурпуровим штатом у США вважається той, де демократичні (позначаються блакитним кольором) та республіканські (червоний колір) сили отримали однакову підтримку виборців. Відповідно, ці кольори перемішуються, утворюючи фіолетовий.
  7. Screenager – переінакшене «тинейджер» із натяком на захоплення молодої особи комп’ютерами та інтернетом.
  8. Існує слово texting – обмін текстовими повідомленнями. А от sexting – це телефонний обмін повідомленнями із фотографіями або текстами сексуального характеру.
  9. Textspeak – це назва мови, для якої притаманно усе, що і для повідомлень: абревіатури, акроніми, ініціали, емотікони і т.п.
  10. Totes – скорочення totally, котре найчастіше вживається дівчинами-підлітками «із метою зекономити час».
  11. Truthiness – це якість, яка характеризується відчуттям правдивості інформації, хоча по факту це не обов’язково так.
  12. Twitterati – ще одне слово-пародія на ілюмінатів, що застосовується до тих, хто занадто активно використовує соціальні мережі на кшталт Twitter.
  13. Unfriend – дієслово для видалення зі списку друзів дістало офіційний словниковий статус.
  14. Upcycle – таку назву дістав процес, коли повторне використання об’єкту або матеріалу дозволяють створити продукт навіть вищої якості, аніж оригінал.
  15. Whatevs – ще одне скорочення із лексикону дівчат-підлітків – whatever.
  16. Whovian – таку назву отримали прихильники британського телевізійного серіалу Doctor Who.
  17. Woot – вигук захоплення, ентузіазму або тріумфу, більш характерний для електронних повідомлень.