Пройти тест онлайн

Складність англійського тесту ЗНО 2016 – оптимальна

21.06.2016

В УЦОЯО вважають, що складність тестування з англійської мови, яке пропонувалося учасникам ЗНО в 2016 році, можна вважати оптимальною. Це – не просто голослівні твердження, Центр забезпечив статистичні дані, що підтверджують такі слова.

Зокрема, УЦОЯО пропонує поглянути на процент абітурієнтів, які успішно впоралися з поставленими завданнями. Для перших чотирьох завдань кількість таких учасників складала:

Task 1 – 69,3%

Task 2 – 57,8%

Task 3 – 45,1%

Task 4 – 60,6%

П’яте завдання, що перевіряє рівень лексичних знань та вмінь, опинилося складнішим, його успішно виконали лише 32% учасників. Проте воно відрізнялося високою виконуваною здатністю та кореляцією, стверджують в Центрі. Такі ж характеристики мало і шосте завдання, яке перевіряло граматику та вміння використовувати мову. Із завданнями добре впоралося 39.2% учасників.

Вже зараз усі, хто склав іспит з англійської мови під час ЗНО-2016, можуть ознайомитися зі своїми результатами на власних сторінках. При подоланні порогового балу, 11, присвоюється рейтинг 100. Максимальна кількість балів, яку можна було набрати за це тестування – 56, вона відповідає рейтингу 200.

Для тих, кого очікує таке ж випробування з ЗНО в 2017, саме час подумати про те, як ефективно використовувати вільний від школи час, та записатися на курси англійської для підлітків.