Пройти тест онлайн

Стартував YouTube-проєкт про заклади вищої освіти України

startoval-youtube-proekt-o-universitetah-ukrainy
2.06.2022

Телеведучий Олександр Педан разом із командою комунікаційного агентства “Pedan Buro” запустив проєкт «УніверСheck», який відзняли ще до війни. За сюжетом, ведучий із донькою-випускницею Валерією вирушають в освітню поїздку містами України в пошуках університету мрії.

Команда побувала у десятьох обласних центрах України, зокрема в Маріуполі, Харкові, Одесі та Сумах. А прем’єрний випуск присвячений Національному університету «Львівська політехніка», який вже доступний для перегляду. Втім, знімальна група покаже й інші вищі навчальні заклади у Львові.

Демонструючи різні міста, організатори хочуть краще познайомити абітурієнтів з українськими вишами, розповісти про їхні переваги та недоліки, а також про можливості для молоді у різних куточках держави.

Освітню ініціативу планували запустити ще на початку весни, але повномасштабне вторгнення Російської Федерації внесло певні корективи.

Як і всі українці, ми не розуміли, що буде завтра, не кажучи вже про вступну кампанію, яка мала б розпочатися за кілька місяців. Тому вагалися, чи варто видавати проєкт в ефір. Але згодом усвідомили, що «УніверСheck» сьогодні більш ніж потрібний. Ми прагнемо, аби молодь залишалася і навчалася саме в Україні. Світ зараз дає багато можливостей, але наша молодь — це наше майбутнє, і вона потрібна нам тут.

Олександр Педан

Загалом проєкт розгляне університети з точки зору навчання, дозвілля, логістики, роботи для молоді тощо. Олександр Педан оцінюватиме виші з батьківської точки зору, тому буде прискіпливим до якості освіти. А ось 17-річна Валерія більше уваги приділятиме умовам проживання у гуртожитках і позаурочним заняттям.

Для мене, як для майбутньої першокурсниці, важливо, якою буде моя кімната в гуртожитку, скільки часу доведеться витрачати на дорогу, чи є можливість розвиватися поза університетом і де “тусити” з друзями. Цієї “інфи” на офіційних ресурсах не знайти, а в «УніверСheck» ми її розглянули.

Валерія Педан

Бажаєте забути про труднощі спілкування англійською?

Розмовний клуб цими вихідними